Seiten

Samstag, 15. Juli 2017

Sárgabarackos túrós - Karintól (Aprikosen Käsekuchen)

Javában érik a sárgabarack, nálunk minden fajtája kapható akár kedvezőbb áron is. Szeretjük a barackos süteményeket, egyformán imádjuk a piskótásabb-, pités-állagú vagy a kelt tésztával készültet is. Most Karin barátnőm receptjét próbáltam ki, krémtúrós, nagyon lágy, zamatos és édes, istenien finomra sikerült. A túrókrém nálam kicsit sötétebb színt kapott, mi így szeretjük, de ha világosabbra szeretnék, akkor 5-6 perccel hamarabb ki kell venni a sütőből.
Melegen és hidegen is fogyasztható és puha, krémes. Érdemes kipróbálni! :)

Hozzávalók:
Tészta:
  • 300 g liszt
  • 2 tojás
  • 140 g cukor
  • csipet só
  • 200 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
  • 1/2 citrom héja
  • 100 g vaj
  • 300 g cukor
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kg krém túró
  • 1,5-2 kg sárgabarack
Elkészítése:
1. A tojást, a cukrot, vaníliás cukrot, sót, vajat robotgéppel habosra kikeverjük. Belekeverjük a lisztet és a tésztát egy fóliába csomagolva hideg helyre tegyük.
2. Addig előkészítjük a barackot. megmossuk és tegyük forró vízbe pár másodpercig. A forró vízből kivéve húzzuk le a bőrét. Én a bőrét rajtahagytam. A barackot ezután vágjuk félbe, vegyük ki a magot.
3. A tojást keverjük habosra a cukorral, a vajjal és a reszelt citrom héjával. Adjuk hozzá a túrót és az étkezési keményítőt és jól keverjük el az egészet.
4. A hideg tésztát nyújtsuk ki és tegyük sütőpapiros tepsibe. Öntsük rá a túrókrémet, majd a fél sárgabarackokat rakjuk rá. Ha nem húztuk le a bőrét, akkor a bőre legyen lefelé- a krém felé fordítva. Mindegyik barackot szórjuk meg cukorral, sütés közben majd rákaramellizálódik. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeverős sütőben 160 fokon 40-45 percig sütjük.
Amikor kihűlt meghintjük porcukorral.




                                            Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen