Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 2 kávéskanál só
- késhegynyi sütőpor
- 10 dkg kemény sajt
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a sütőport és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt, könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra ( vagy tetszés szerinti vastagra) és derelyevágóval vagy éles késsel 1 cm széles csíkokra vágjuk. tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk a rudakat.
A tojást egy villával kissé felverjük és megkenjük vele a rudakat. Megszórjuk reszelt sajttal.
Két tepsit kibélelünk egy sütőpapírral és egy lisztezett pengéjű késsel a rudakat egymás mellé helyezzük a tepsiben.
180 fokon szép aranysárgára sütjük kb. 15 perc alatt. Kézben készítsük elő a második tepsit is.
A rudakat különféle magvakkal is megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen