Hozzávalók egy kisebb tepsihez-kb. 12-14 szelethez
- 225 g cukor
- 225 g puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 60 g ételkeményítő
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 150 ml tej
- 2 üveg meggybefőtt
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
1. A cukrot, a vaníliás cukrot keverjük ki habosra a puha vajjal. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat tovább kevergetve.
2. Keverjük a liszthez a keményítőt és a sütőport, majd apránként szitáljuk a tojásos masszához, közben adjunk a tejből is kicsit hozzá, amig el nem fogy.
3. Egy kisebb tepsit jól zsírozzuk ki, tegyük bele a tésztát és simítsuk el. A meggyet egyenletesen osszuk szét a tetején (előtte szűrjük le a levét).
4. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 45-50 percig.
5. Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni és csak aztán szeleteljük fel. Szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen