Translate

Donnerstag, 10. Mai 2018

Habroló klasszikus tojáshabbal (Schaumrollen)

Szép gyermekkori emlékeket idéz fel! Nem is múlhatott el egy ünnep sem habroló nélkül...pedig anyukám a leveles tésztát is házilag készítette hozzá. Nekem kedvencem volt, segédkezhettem is a sütésekor. Öcsémmel még az orrunk hegye is habos volt!  😍
Ma már sokkal rövidebb idő kell az elkészítéséhez, hiszen a leveles tésztát megvásárolhatjuk.
Hozzávalók kb. 18 darabhoz:
  • 2 csomag friss leveles tészta vagy egy duplacsomag ( fagyasztott tészta is megfelel)
  • 1 tojássárgája
  • porcukor
Töltelék:
  • 4 tojásfehérje
  • 230 g cukor
  • 50 g porcukor
  • 80 ml víz
Elkészítése:
1. A tésztát hosszában vágjuk kb. 2 cm csíkokra. A roládformákat kenjük meg olajjal és srégen, fedéssel tekerjük fel. Kenjük meg tojássárgájával és tegyük papírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverős sütőben 180 fokon) kb. 15 percig süssük szép arany színűre. Még melegen húzzuk le a formákról.
2. A vizet összekeverjük a cukorral és 2-3 percig főzzük. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral, majd a forró szirupot vékony sugárban, apránként adjuk hozzá, közben keverjük is. Addig keverjük, amíg sűrű, fényes masszává válik. A langyos habot tegyük habzsákba és töltsük meg a kihült roládokat. tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.  
                                
Jó étvágyat!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen