Bevallom, amíg ráakadtam erre a receptre, sokat kísérleteztem. Nekem ez az, ami igazán bevállt! Rengeteg sós tallér recept van az interneten, szerintem ez a legropogósabb, legsajtosabb. Persze az íze és állaga sokban függ a sajttól. Én ementáli svájci sajtból készítem ezt a finom ropogtatnivalót és ehhez a karakteres aromájú sajthoz adok néhány dekányi jellegzetes ízű, szintén svájci Gruyère sajtot. Szülőfalumban, Kisoroszon ezt a sós finomságot, "sós maci" néven ismerjük és inkább puhább, kenhető sajtot adnak a tésztához. Persze az a verzió is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kanál só
- 500 g vaj / margarin
- egy nagy pohár tejföl (5dl)
- 250 gr reszelt sajt (én így készítem:150 gr ementáli és 100 g gruyere sajt, vagy ízlés szerint más sajt)
- 2 tojás
- ízzlés szerint köménymag, chili, vagy más szárított fűszer
Elkészítés:A hozzávalókat összegyúrjuk, kis golyókat formázunk és tallérsütőben kisütjük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen