Translate

Sonntag, 5. Februar 2017

Finom feketeerdő torta - Original Schwarzwälder Kirschtorte

Egyik legnépszerűbb klasszikus a feketeerdő torta, melynek elkészítéséhez több féle recept található. Biztos vagyok benne, hogy mindegyik recept jó a maga módján. A "Bild der Frau" januári számában találtam ezt a receptet és kipróbáltam. Nagyon jól sikerült, könnyen elkészültem vele. Az íze fenséges és szerintem megegyezik Schwarzwald több városában megkóstolt tortával. A feketeerdő torta három csokis piskótából, állati eredetű tejszínből, az ismert schwarzwaldi cseresznye pálinkából és meggyből készül.
Az eredeti feketeerdő tortában nincs se csokis, se vaníliás krém. A díszítéshez csoki reszelék, csoki "forgács" és meggy szükséges a tejszínhab mellett. Nemcsak az íze fenséges, hanem kinézésre is megállná a helyét bármelyik ünnepi terítéken, cukrászdában.
A torta elkészítéséhez kb. 55 perc szükséges. A sütéshez pedig 30 perc kell. Egy szelet ebből a tortából kb. 385 kcal tartalmaz!
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához-kb. 10 szelet:
Piskótához:
  • 6 közepes nagyságú tojás (M)
  • csipetnyi só
  • 150 g cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 75 g liszt
  • 50 g étkezési keményítő
  • 50 g finomabb kakaópor
Krém:
  • 6 evőkanál cseresznye pálinka
  • egy üveg magozott meggybefőtt ( kb. 680 g)
  • 2-3 kanál étkezési keményítő ( én 2 kanál keményítőt tettem hozzá)
  • 1 vaníliás cukor
  • 500 ml állati eredetű tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 zacskó habfixáló
Díszítés:
  • 400 ml állati eredetű tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 zacskó habfixáló
  • 60 g csoki reszelék
Elkészítés:

1. Előkészítjük a csokis piskótát, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt vízszintesen 3 egyenlő részre vágjuk.
2. A meggyléből vegyünk el 4 kanállal és keverjük simára vele az étkezési keményítőt. A megmaradt meggylét egy vaníliás cukorral forraljuk fel és adjuk hozzá a keményítőt és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Tegyük félre és adjuk hozzá a meggyet, majd hagyjuk kihűlni. Néhány szem meggyet tegyünk félre a díszítéshez.
3. A alsó tésztát tegyük egy tortatálcára és tegyünk köré egy tortakarikát. Locsoljuk meg a piskótát 2 evőkanál cseresznye pálinkával majd osszuk el rajta a meggyes krémet. Kb. 30 percre tegyük hideg helyre.
4. Ez idő alatt a tejszínt kezdjük el verni és amikor kezd habosodni adjuk hozzá a porcukrot és habfixálót. verjük kemény habbá.
A tortát vegyük ki a hűtőből és vékonyan kenjünk a meggyes krémre a tejszínhabból. Tegyük rá a második tésztalapot, locsoljuk meg 2 kanál cseresznyepálinkával. Rásimítjuk a megmaradt tejszínhabot és ráhelyezzük a harmadik piskótalapot. Ezt is meglocsoljuk 2 kanál cseresznyepálinkával. A tortát tegyük hűtőbe kb 1 órára.
5. 4 dl tejszínt verjünk kemény habbá a 2 kanál porcukorral és a 2 habfixálóval. A tortát óvatosan vágjuk körbe és vegyük le a tortakarikát. Vonjuk be a tortát, kicsit tegyünk félre a tejszínhabból. Csokireszelékkel, meggyeszemekkel és tejszínhabbal díszítjük tetszés szerint. 
                                           Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen