Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás fehérje
- 5 tojás sárgája
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 55 g liszt
- 15 g kakaó por
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük 180 fokra, a légkeverős sütőt 160 fokra. Egy sütőpapírra rajzoljunk tetszés szerint zsiráf mintát. A mintával lefelé tegyük egy tepsibe.
2. A 3 tojás fehérjét 70 g cukorral keményre felverjük. Az 5 tojássárgájához hozzáadunk 10 g cukrot és egy csomag vaníliás cukrot és habosra keverjük. A habot óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájához és elosztjuk két részre.
3. Az egyik feléhez 35 g lisztet adunk, összekeverjük szép lassan és tegyük egy habzsákba, vékony csövet tegyünk a végére. Habzsák helyett használhatunk nylon zacskót is, a sarkára vágjunk apró lyukat. rajzoljuk körbe vele a mintákat. Amint a képen látható is, a banános tekercsnél vékonyabb, a sárgakrémes tekercsnél vastagabb vonalakat rajzoltam. Tetszés szerint lehet vékonyabb vagy vastagabb vonal.
4. 2-3 percre tegyük a sütőbe, vigyázzunk nehogy túl megsüljön. A piskóta massza megmaradt részébe tegyünk 15 g kakaóport és 20 g lisztet. A habzsákból is adjuk hozzá a megmaradt masszát. Keverjük össze és az előre sütött mintára öntjük a barna piskótát. tegyük a sütőbe és 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és egy tiszta konyharuha segítségével tekerjük fel.
Banános töltelék:
- 250 g túró
- 250 ml habtejszín (állati eredetű)
- 100 g cukor
- egy citrom héja
- 2 banán
- 1 csomag zselatin (ha nem elég sárá a krém)
1. A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a megmosott citrom reszelt héját. Ha szükséges adjuk hozzá a zselatint.
2. A tejszínt felverjük keményre és keverjük a túrós masszához. tegyük a hűtőbe.
3. Amikor eléggé megkeményedett a krém, töltsük meg a tekercset, illesszük rá a banánokat és tekerjük fel. Az elkészült süteményt tegyük 3-4 órára hűtőbe.
Sárga krém:- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 500 ml tej
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
1. A pudingport és az étkezési keményítőt keverjük el kevés tejjel, a maradék tejet forraljuk fel. Adjuk hozzá a pudingos-keményítős masszát és 1-2 perc alatt főzzük sűrűre. Fedjük le egy fóliával, hagyjuk kihülni.
2. A vajat kavarjuk ki a porcukorral és adjuk a kihült krémhez. Keverjük ki még egyszer habosra és töltsük meg a piskótát. Tekerjük fel és tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen