Translate

Samstag, 2. Juni 2018

Kremsir sa prelivom od jagoda u čaši - brz i jednostavan desert (Erdbeer Quark Dessert im Glas)

Počela sezona jagoda! Evo jedan recept sa malo kalorija za jednostavan, jeftin, ali veoma ukusan desert, koji možete spremiti za samo desetak minuta. Veoma osvežava.  
Voće je puno C vitamina i antioxidanta, idealno je za dijetu, usporuje starenje, pomaže srčanim bolesnicima itd.

Sastojci za 4 osobe
za krem sir:
  • 25 dkg sitnog neslanog sira ili kremsira (Quark)
  • 3 kašike šećera
  • 2 dl slatke pavlake za šlag ( kravlja! ne iz kesice!)
  • 2 dl jogurta (natur)
  • sok i izrendana kora od limuna
  • 1 vanila mahuna 
preliv od jagode:
  • 25 dkg jagoda
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika rakija od jagoda (možete izostaviti)
na dnu čaša:
  • par komada keksa (napr. Petite Beurre) ili ostatak piškote/biskvita
Način pripreme:
1. Sitan sir (švapski sir-bez soli!) izgnječimo kroz sito (cetku) ili uzmemo kremsir (Quark). Dodamo jogurt, šećer, sok i izrendanu koru od limuna. Nožem po dužini presečemo vanila-mahunu i istružemo semena i dodamo a krem. Sve dobro izmešamo. Slatku pavlaku umutimo i oprezno umešamo u masu.
2. Za preliv jagode i šećer izmiksamo u homogenu masu.
3. Na dnu čaša stavimo nekoliko komadića izlomljenog keksa ili piškote, zatim stavimo kremu od sira otprilike do polovine čaša. Stavimo nekoliko kašika preliva od jagoda, zatim opet krem od sira. Odozgo stavimo preliv od jagoda. Desert stavimo u frižider da se dobro ohladi.  
                                                                Prijatno!

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen