Translate

Mittwoch, 6. Juni 2018

Mákos kocka almával és túróval

Ez a finom, fantasztikus sütemény ma került először az asztalunkra. Először, de nem utoljára! A receptet a "Backstube" receptes újságból vettem és főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a mákot. Annyit változtattam a recepten, hogy a zacskós mákkeverék helyet, friss, szemesmákot használtam. A mákos töltelék savanykás almával és túróval turbózva egyszerűen ellenálhatatlan.
Ha marad belőle, másnap is ugyanolyan friss marad. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók
a tésztához (kb. 25x28 cm):
  • 300 g liszt
  • 1 tojás
  • 180 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 180 g vaj
Mákos töltelék:
  • 350 g darált mák
  • 180 g porcukor
  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 600 g alma
Túrós krém:
  • 3 tojás
  • 120 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 500 g túró ( vagy Quark)
  • 2 dl kanál tejföl
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
Elkészítés:
1. A tésztához beleszitáljuk a lisztet egy edénybe szitáljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd egy packfóliába csomagoljuk és kb. 1 órára a hűtőbe tegyük pihenni.
2. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk és összekeverjük a porcukorral és a pudingporral. Az almát meghámozzuk és kisebb kockákra szeleteljük.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe helyezzük. Simán elosztjuk rajta a mákot és végül befedjük az almával.
4. A tojásokat és a cukrot, vaníliás cukrot habbá verjük. Hozzáadjuk a pudingport, majd a szitán áttört túrót és a tejfölt. Ráöntjük az almára, elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A végén (kb. 10 perc) kicsit alacsonyabbra tegyük a hőt, hogy biztos átsüljön a süteményünk.
5. A kihűlt süteményt tetszés szerint kockára szeleteljük. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és kevés őrőletlen mákkal.
 
Jó étvágyat hozzá!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen