Itt az eperszezon! Mutatok is egy tippet, hogy mit készítsetek belőle: Túrókrémpohár eperöntettel. Kevés munkával jár, kevés kalóriát tartalmaz és kevés hozzávalóra van szükség, ám az élvezet annál nagyobb.
Érdemes kihasználni ezt az időszakot és minél több epret enni, hiszen kevés kalóriát tartalmaz, de gazdag C vitaminban, antioxidánsokban, pozítivan hat a szív és érrendszeri betegségekre stb.Hozzávalók 4 személyre
a túrókrémhez:
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín (állati eredetű!nem zacskós!)
- 2 dl natúr joghurt
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 1 vanília kikapart magja
az öntethez:
- 25 dkg eper
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál eperpálinka (el is maradhat)
a poharak aljába:
- pár darab keksz vagy piskóta maradék
Elkészítés:
1. Szitán áttörjük a túrót, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a citrom levét és héját, a vanília kikapart magjait és jól összekeverjük. A tejszínt keményre verjük és óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez.
2. Az eperöntethez összeturmixoljuk az epret, cukrot és pálinkát.
3. A poharak aljába szórjunk keksz-piskóta kisebb darabokat, majd félig töltsük meg túrókrémmel. Locsoljuk meg pár kanál eperöntettel, majd ismét a túrókrém következik. A tetejére eperöntetet teszünk. Jól behűtve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen