Hozzávalók a tésztához (kb.20x35 cm tepsi):
- 4 tojás
- 180 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 140 g búzadara
- 100 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 2,5 dl natúr joghurt
Szirup:
- 3,5 dl víz
- 200 g cukor
- 1 teáskanál citrom leve ( ízlés szerint lehet 2 is)
Díszítéshez:
- kevés kókusz reszelék
- kevés pisztácia
Elkészítése:
1. Először a cukorszirup készüljön el, hogy eléggé ki tudjon hűlni, amig kisül a süti. A vizet és a cukrot forraljuk fel, majd 5 percig lassan forrjon. A végén adjuk hozzá a citromlét és hagyjuk kihülni.
2. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral és amikor már világos színt kap, adjuk hozzá vékony sugárban az olajat. Tovább keverjük a masszát. Ezután adjuk hozzá a búzadarát és johurtot. Végül szitáljuk hozzá a lisztet és sütőport, keverjük össze.
Egy kb. 20 x 35 cm magasabb falú, kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverős sütőben 160 fokon kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
3. Amikor kivettük a süteményt a sütőből, egyenletesen locsoljuk meg a kihűlt sziruppal. Ha teljesen kihült, szeleteljük ki és szórjuk meg mindegyik szeletet kókuszreszelékkel és pisztáciával.
Jó étvágyat hozzá!
1. Először a cukorszirup készüljön el, hogy eléggé ki tudjon hűlni, amig kisül a süti. A vizet és a cukrot forraljuk fel, majd 5 percig lassan forrjon. A végén adjuk hozzá a citromlét és hagyjuk kihülni.
2. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral és amikor már világos színt kap, adjuk hozzá vékony sugárban az olajat. Tovább keverjük a masszát. Ezután adjuk hozzá a búzadarát és johurtot. Végül szitáljuk hozzá a lisztet és sütőport, keverjük össze.
Egy kb. 20 x 35 cm magasabb falú, kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverős sütőben 160 fokon kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
3. Amikor kivettük a süteményt a sütőből, egyenletesen locsoljuk meg a kihűlt sziruppal. Ha teljesen kihült, szeleteljük ki és szórjuk meg mindegyik szeletet kókuszreszelékkel és pisztáciával.
Jó étvágyat hozzá!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen