Translate

Mittwoch, 12. September 2018

Revani, finom török süti - Revani Tatlısı

Mint a legtöbb török desszert, ez is édes, amit a végén rálocsolt szirup eredményez. Egyszerű, szinte percek alatt elkészíthető ez a kevert joghurtos - grízes sütemény és isteni finom.
Hozzávalók a tésztához (kb.20x35 cm tepsi):
  • 4 tojás
  • 180 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 140 g búzadara
  • 100 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj 
  • 2,5 dl natúr joghurt
Szirup:
  • 3,5 dl víz
  • 200 g cukor
  • 1 teáskanál citrom leve ( ízlés szerint lehet 2 is)
Díszítéshez:
  • kevés kókusz reszelék
  • kevés pisztácia
Elkészítése:

1. Először a cukorszirup készüljön el, hogy eléggé ki tudjon hűlni, amig kisül a süti. A vizet és a cukrot forraljuk fel, majd 5 percig lassan forrjon. A végén adjuk hozzá a citromlét és hagyjuk kihülni.
2. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral és amikor már világos színt kap, adjuk hozzá vékony sugárban az olajat. Tovább keverjük a masszát. Ezután adjuk hozzá a búzadarát és johurtot. Végül szitáljuk hozzá a lisztet és sütőport, keverjük össze.
Egy kb. 20 x 35 cm magasabb falú, kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverős sütőben 160 fokon kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
3. Amikor kivettük a süteményt a sütőből,  egyenletesen locsoljuk meg a kihűlt sziruppal. Ha teljesen kihült, szeleteljük ki és szórjuk meg mindegyik szeletet kókuszreszelékkel és pisztáciával.

                                                   Jó étvágyat hozzá!





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen