Translate

Montag, 10. September 2018

Kiváló rókagomba - csiperke ragu (Pfifferling - Champignon Ragout )

Az ínyenc konyha rajongói jól ismerik és a legízletesebb gombák között tartják számon a sárga rókagombát. Mivel javában tart a szezonja érdemes most beszerezni, nagyon egészséges is. Finom krémlevest, mártásokat készíthetünk belőle és kitűnő köret mindenféle hús mellé. Én a napokban csirke mellé tálaltam baconös sült burgonyával, isteni finom volt. 
Hozzávalók 4 személyre:
  • 300 g barna csiperke gomba
  • 300 g sárga rókagomba
  • 2 salottahagyma (lilahagyma)
  • 2 dl fehér bor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj (napraforgó)
  • 250 dl tejszín 
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
Elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk és vágjuk negyedekre. A salottát vágjuk apró kockára, majd a vajon és olajon kissé pároljuk meg, adjuk hozzá a róka-, és csiperke gombát. 1-2 percig pároljuk, öntsük fel fehér borral. A kakukkfű és rozmaring leveleket vágjuk kissé össze, adjuk a gombához. Amikor már elfőtt a fehér bor, adjuk hozzá a tejszínt, a paprikát, sót, borsot. Alacsony hőfokon főzzük, míg besűrűsödik ( kb. 10 perc). 
                                                                              Jó étvágyat! 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen