Az ínyenc konyha rajongói jól ismerik és a legízletesebb gombák között tartják számon a sárga rókagombát. Mivel javában tart a szezonja érdemes most beszerezni, nagyon egészséges is. Finom krémlevest, mártásokat készíthetünk belőle és kitűnő köret mindenféle hús mellé. Én a napokban csirke mellé tálaltam baconös sült burgonyával, isteni finom volt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g barna csiperke gomba
- 300 g sárga rókagomba
- 2 salottahagyma (lilahagyma)
- 2 dl fehér bor
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj (napraforgó)
- 250 dl tejszín
- 2 szál friss kakukkfű
- 2 szál friss rozmaring
- 2 teáskanál pirospaprika
- só, bors
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk és vágjuk negyedekre. A salottát vágjuk apró kockára, majd a vajon és olajon kissé pároljuk meg, adjuk hozzá a róka-, és csiperke gombát. 1-2 percig pároljuk, öntsük fel fehér borral. A kakukkfű és rozmaring leveleket vágjuk kissé össze, adjuk a gombához. Amikor már elfőtt a fehér bor, adjuk hozzá a tejszínt, a paprikát, sót, borsot. Alacsony hőfokon főzzük, míg besűrűsödik ( kb. 10 perc).
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen