Ime a recept, mindenkinek szeretettel ajánlom!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 kávés csésze cukor ( 40 dkg )
- 2 kávés csésze étolaj ( 2 dl )
- 4 közepes reszelt alma ( kb. 40-50 dkg )
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 1 kávés kanál fahéj
- 16 kanál liszt ( 26 dkg )
Elkészítése:
1. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Én nem hámozom meg az almát!
2. A tojásokat kikavarjuk a cukorral, hogy sűrű, habos masszát kapjunk. Vékony sugárban hozzáöntjük at olajat, miközben tovább keverjük. Az almát is adjuk hozzá, majd végül szitáljuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet és fahéjat.
3. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
4. Amikor kihűlt szeleteljük fel és tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen