Sastojci za 4 osobe (25x15 cm):
- 10 komada baby piškote
- 1,5 dl soka od narandže
- 5 cl likera od narandže ( izostavite ako i deca jedu)
- 400 g jagode
- 300 g svežeg sira
- 100 g mascarpone
- 100 g šećera
- 1 omot vanilin šećera
- 1 kafena kašika rendane kore od narandže
- 2 kašike finog kakao praha (bez šećera)
Priprema:
1. U vatrostalnu činiju poredjamo piškotu. Sok od narandže pomešamo sa likerom i jednom kašikom prelijemo preko piškota.
2. Na pola isečene jagode poredjamo preko piškote. Sečeni deo treba da je okrenut prema piškoti.
3. Pomešamo sir, mascarpone, šećer, vanilin šećer i izrendanu koru od narandže. Krem podelimo preko jagoda. Stavimo u frižider 3-4 sata.
4. Pre služenja pospimo kakao prahom.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen