Translate

Samstag, 25. Juli 2020

Duna hullám szelet / Donauwellen

Talán nem is kell bemutatnom, hiszen régi klasszikus a Duna hullám. Nekünk egyik nagy kedvencünk, ünnepekre, hétvégére finom krémes sütemény. Akár frissen, befőtt vagy fagyasztva kerülhet bele a meggy, így az év bármely szakában készíthetjük.

Hozzávalók 35x24 cm tepsihez:
Tészta:


  • 4 tojás
  • 170 g cukor
  • 175 ml étolaj
  • 175 ml tej + 1 kanál
  • 350 g liszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó (cukor nélküli)
  • 1 üveg meggybefőtt
Puding krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 500 ml tej
  • 8 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
  • 250 g vaj 
Csokoládémáz:

  • 200 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál Nutella
  • 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:

1. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd lassan vékony sugárban adjuk hozzá az olajat.
2. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és felváltva a tejjel, adagoljuk a masszához.
3. A tészta felét öntsük egy papírral bélelt 35x24 cm tepsibe.
4. A másik feléhez adjuk hozzá a kakaóport és egy kanál tejet. Keverjük össze és óvatosan öntsük a sárga tésztára.
5. A lecsepegtetett meggyet kissé nyomkodjuk bele a tésztába. Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon 25-30 perc alatt süssük ki. Hagyjuk kihülni.
6. A pudingport keverjük el 2 kanál cukorral, majd kevés tejjel keverjük simára. A maradék tejet a cukorral forraljuk fel, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a pudingot. Kevergetve pár perc alatt főzzük sürűre, majd hűtsük ki.
7. A vajat keverjük habosra és apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot.
8. A krémet egyenletesen kenjük a kihűlt süteményre. Tegyük hideg helyre.
9. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a Nutellát, majd az olajat. Keverjük simára, öntsük a hideg sütemény tetejére. Mielőtt teljesen megdermedne a máz, jelőljük meg a szeleteket.
Tegyük néhány órára hideg helyre, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szeleteljük.
                                                             Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen