Hozzávalók 35x24 cm tepsihez:
Tészta:
- 4 tojás
- 170 g cukor
- 175 ml étolaj
- 175 ml tej + 1 kanál
- 350 g liszt
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaó (cukor nélküli)
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 8 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 2 evőkanál Nutella
- 1 evőkanál étolaj
1. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd lassan vékony sugárban adjuk hozzá az olajat.
2. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és felváltva a tejjel, adagoljuk a masszához.
3. A tészta felét öntsük egy papírral bélelt 35x24 cm tepsibe.
4. A másik feléhez adjuk hozzá a kakaóport és egy kanál tejet. Keverjük össze és óvatosan öntsük a sárga tésztára.
5. A lecsepegtetett meggyet kissé nyomkodjuk bele a tésztába. Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon 25-30 perc alatt süssük ki. Hagyjuk kihülni.
6. A pudingport keverjük el 2 kanál cukorral, majd kevés tejjel keverjük simára. A maradék tejet a cukorral forraljuk fel, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a pudingot. Kevergetve pár perc alatt főzzük sürűre, majd hűtsük ki.
7. A vajat keverjük habosra és apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot.
8. A krémet egyenletesen kenjük a kihűlt süteményre. Tegyük hideg helyre.
9. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a Nutellát, majd az olajat. Keverjük simára, öntsük a hideg sütemény tetejére. Mielőtt teljesen megdermedne a máz, jelőljük meg a szeleteket.
Tegyük néhány órára hideg helyre, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szeleteljük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen