Sastojci (tepsija veličine 35x24 cm)
Testo:
- 4 jaja
- 170 g šećera
- 175 ml ulja (napr.suncokretovo ulje)
- 175 ml mleka + 1 kašika
- 350 g brašna
- 2 kašikice praška za pecivo
- 1 kašika kakao praha (bez šećera)
- 1 tegla kompota od višanja
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 8 kašika šećera (po ukusu može manje ili više)
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike Nutelle
- 1 kašika ulja (suncokretovo)
1. Za testo mikserom umutimo jaja sa šećerom, zatim u tankom mlazu polako dodamo ulje.
2. Prašak za pecivo pomešamo sa brašnom i naizmenično dodamo malo brašna, pa malo mleka u smesu dok sve ne potrošimo.
3. Tepsiju 35x24 cm obložimo papirom i sipamo polovinu mase.
4. U drugu polovinu smese dodamo jednu kašiku kakao praha i jednu kašiku mleka. Sipamo na svetlu smesu i oprezno rasporedimo.
5. Po površini kakao smese rasporedimo ocedjene višnje, svaku malo pritisnemo. Kolač stavimo u unapred zagrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo 25-30 minuta. Gotov kolač ostavimo da se ohladi.
6. Puding prahu dodamo 2 kašike šećera i izradimo sa malo mleka. Ostatak mleka zajedno sa šećerom stavimo da se prokuva. Dodamo puding i stalno mešajući kuvamo nekoliko minuta dok ne postane dovoljno gusto. Ostavimo da se potpuno ohladi, u medjuvremenu promešamo nekoliko puta.
7. Maslac penasto umutimo i postepeno mu dodamo ohladjen puding.
8. Na ohladjeni kolač rasporedimo fil i ostavimo na hladnom mestu.
9. Iznad vodene pare istopimo čokoladu, dodamo 2 kašike Nutelle i jednu kašiku ulja. Dobro izmešamo i glazuru sipamo preko fila. Ostavimo na hladnom mestu. Kada se glazura malo stegne, obeležimo kocke. Ostavimo u frižideru nekoliko sati. Pre služenja sečemo na kocke.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen