Hozzávalók:
Kókuszos tészta:
- 5 tojásfehérje
- 150 g cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 2 kanál liszt
- fél csomag sütőpor
- kevés citromlé
- 5 tojásfehérje
- 150 g cukor
- 150 g darált dió
- 2 evőkanál nem cukrozott kakaópor
- 2 kanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 tojássárgája
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás ízű pudingpor (főzős)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 ml tej
- 250 g vaj
- csokireszelék
- kókuszreszelék
1. Az 5 tojásfehérjét a cukorral verjük fényes habbá.
2. A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket óvatosan keverjük a habba.
3. A tepsibe (22x30 cm) tegyünk sütőpapírt és simítsuk el a kókuszos masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig süssük (sütőtől függ).
4. A diós tésztát is ugyanígy készítjük el. A diót a kakaóval, liszttel, sütőporral összekeverjük és adjuk a habhoz. A barna lapot is ugyanúgy sütjük ki.
5. A krémhez először habosra kikeverjük a tojássárgákat a cukorral és vaníliás cukorral, majd a pudingporral. Kis adagokban keverjük hozzá a tejet és főzzük sűrű krémmé.
6. A krémet hűtsük le (pl. hideg vízbe állítjuk az edényt), sűrűn karjuk meg.
7. A vajat keverjük habosra, apródonként adjuk hozzá a kihült pudingkrémet. Szép símára keverjük.
8. A fehér tésztalapra kenjük rá a krém felét. Tegyük rá a barna tésztát, és kenjük rá a maradék krémet. Tetejét szórjuk meg reszelt csokival és kókuszreszelékkel. Tegyük hűtőbe néhány órára, de legjobb egy éjszakára. Fogyasztás előtt szeleteljük fel.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen