Translate

Dienstag, 4. August 2020

Raffaello szelet

Mivel a család apraja-nagyja imádja a kókuszos süteményeket választásom a raffaello szeletre esett és nem hiába kapcsoltam be a sütőt ebben a nagy hőségben. Nagy sikere volt a csokis, kókuszos és vanília-krémes finomságnak. Vendégeim is voltak, de mivel tetemes mennyiség van belőle, mindenki kedvére élvezhette a mennyei ízeket.

Hozzávalók:
Kókuszos tészta:

  • 5 tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 kanál liszt 
  • fél csomag sütőpor
  • kevés citromlé
Diós-kakaós tészta:

  • 5 tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 150 g darált dió
  • 2 evőkanál nem cukrozott kakaópor
  • 2 kanál liszt
  • fél csomag sütőpor
Krém:

  • 10 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 1 csomag vaníliás ízű pudingpor (főzős)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300 ml tej
  • 250 g vaj
Díszítéshez:

  • csokireszelék
  • kókuszreszelék
Elkészítés:

1. Az 5 tojásfehérjét a cukorral verjük fényes habbá.
2. A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket óvatosan keverjük a habba. 
3. A tepsibe (22x30 cm) tegyünk sütőpapírt és simítsuk el a kókuszos masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig süssük (sütőtől függ).
4. A diós tésztát is ugyanígy készítjük el. A diót a kakaóval, liszttel, sütőporral összekeverjük és adjuk a habhoz. A barna lapot is ugyanúgy sütjük ki.
5. A krémhez először habosra kikeverjük a tojássárgákat a cukorral és vaníliás cukorral, majd a pudingporral. Kis adagokban keverjük hozzá a tejet és főzzük sűrű krémmé.
6. A krémet hűtsük le (pl. hideg vízbe állítjuk az edényt), sűrűn karjuk meg.
7. A vajat keverjük habosra, apródonként adjuk hozzá a kihült pudingkrémet. Szép símára keverjük.
8. A fehér tésztalapra kenjük rá a krém felét. Tegyük rá a barna tésztát, és kenjük rá a maradék krémet. Tetejét szórjuk meg reszelt csokival és kókuszreszelékkel. Tegyük hűtőbe néhány órára, de legjobb egy éjszakára. Fogyasztás előtt szeleteljük fel.
 
                                                                Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen