Sastojci:
Kora sa kokosom:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 2 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- malo soka od limuna
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 150 g mlevenog oraha
- 2 kašike kakao praha (bez šećera)
- 2 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 10 žumanaca
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin pudinga
- 1 vanilin šećer
- 300 ml mleka
- 250 g butera
- kokos
- rendana čokolada
1. Belanca umutimo sa šećerom i limunovom sokom u čvrstu, sjajnu penu.
2. Mešavinu kokosa, praška za pecivo i brašna dodamo u penu i oprezno pomešamo.
3. U tepsiju veličine 22x 30 cm stavimo papir za pečenje kolača i rasporedimo masu. Stavimo u unapred zagrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo 15-20 minuta (zavisi od rerne).
4. Isto tako postupimo i sa korom sa orasima. Pomešamo orahe, brašno, kakao prah i prašak za pecivo i dodamo u čvrstu penu. I ovu koru pečemo kao koru sa kokosom.
5. Za fil umutimo žumanca sa šećerom, umešamo puding i postepeno dodamo mleko. Skuvamo na umerenoj vatri. Ohladimo ga, često treba pomešati.
6. Posebno umutimo buter i postepeno dodamo žuti fil. Lepo izradimo.
7. Na belu koru sa kokosom stavimo polovinu fila, zatim koru sa orasima i preko rasporedimo ostatak fila. Posipamo kokosom i rendanom čokoladom. Kolač stavimo na nekoliko sati u frižider, ali najbolje celu noć da odstoji na hladnom mestu.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen