Translate

Donnerstag, 22. Oktober 2020

Kari od sočiva i povrća / Linsen - Gemüse Curry

 

Ovo je jelo koje bi trebali češće imati na trpezi, jer je veoma zdrava hrana, brzo se priprema, ukusno je, lako se vari i cena je povoljna. Za pripremu ovog jela mogu se koristiti sezonalna povrća i beluga (crno) sočivo, a začini daju pikantni ukus. 

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kašika maslaca (eventualno ulje)
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike kari (naprimer Delhi)
  • 1 kafena kašika kurkume
  • 400 g slatkog krompira / batate
  • 1 veća crvena paprika za punjenje
  • 1 brokoli
  • 2 paradajza
  • 1 zelena čili paprika (ili druga ljuta paprika)
  • 2,5 dl kokosovog mleka
  • 2 dl bujon (supa od povrća)
  • so, biber
Priprema:

1. Na maslacu / ulju propržimo crni i beli luk, koje smo isekli na sitne kocke, dodamo kari i kurkumu tako da zamirišu. Dodamo slatki krompir isečen na kocke 2 cm, na kocke isečenu papriku i paradajz. Dinstamo 2 minuta i dodamo brokoli, koji smo odvojili na cvetove, dodamo bujon i kokosovo mleko. Na umerenoj temperaturi kuvamo 35-40 minuta. 

2. U medjuvremenu u drugoj šerpi kuvamo sočivo u vodi oko 20 minuta. Ocedimo vodu i stavimo ispod mlaz hladne vode, ostavimo da se ocedi. Na kraju ga dodamo kari povrću. 

Poslužimo sa svežim hlebom i jogurtom. Umesto slatkog krompira može se koristiti običan krompir. 

                                                                       Prijatno!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen