Ovo je jelo koje bi trebali češće imati na trpezi, jer je veoma zdrava hrana, brzo se priprema, ukusno je, lako se vari i cena je povoljna. Za pripremu ovog jela mogu se koristiti sezonalna povrća i beluga (crno) sočivo, a začini daju pikantni ukus.
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kašika maslaca (eventualno ulje)
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 2 čena belog luka
- 2 kašike kari (naprimer Delhi)
- 1 kafena kašika kurkume
- 400 g slatkog krompira / batate
- 1 veća crvena paprika za punjenje
- 1 brokoli
- 2 paradajza
- 1 zelena čili paprika (ili druga ljuta paprika)
- 2,5 dl kokosovog mleka
- 2 dl bujon (supa od povrća)
- so, biber
1. Na maslacu / ulju propržimo crni i beli luk, koje smo isekli na sitne kocke, dodamo kari i kurkumu tako da zamirišu. Dodamo slatki krompir isečen na kocke 2 cm, na kocke isečenu papriku i paradajz. Dinstamo 2 minuta i dodamo brokoli, koji smo odvojili na cvetove, dodamo bujon i kokosovo mleko. Na umerenoj temperaturi kuvamo 35-40 minuta.
2. U medjuvremenu u drugoj šerpi kuvamo sočivo u vodi oko 20 minuta. Ocedimo vodu i stavimo ispod mlaz hladne vode, ostavimo da se ocedi. Na kraju ga dodamo kari povrću.
Poslužimo sa svežim hlebom i jogurtom. Umesto slatkog krompira može se koristiti običan krompir.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen