Translate

Donnerstag, 1. Oktober 2020

Lencse-zöldség curry/ Linsen-Gemüse Curry

Vegetariánus egytálétel illatos fűszerekkel, rendkivül egészséges és laktató is a mai receptem. Az idénynek megfelelően szinte minden zöldségfélével készíthető, aki szereti a pikáns dolgokat, kedvelni fogja. Viszonylag gyorsan elkészíthető ez a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel. Beluga (fekete) lencsét használtam. Apró szemű, mint a kaviár, innen ered a névi, ám rendkivül gazdag proteinben, rostokban és ásványi anyagokban. Kiváló immunrendszer erősítő. Mi szeretjük, remélem ti is ezen a véleményen lesztek!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kanál vaj (olaj)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál curry (pl.Delhi)
  • 1 teás kanál kurkuma
  • 400 g édesburgonya
  • 1 nagyobb piros paprika (töltenivaló paprika)
  •  1 brokkoli 
  • 2 paradicsom 
  • 1 zöld chili paprika
  • 2,5 dl kókusztej
  • 2 dl zöldség alaplé 
  • 200 g beluga (fekete) lencse
  • só, bors
Elkészítés:

1. A vajon kissé megpirítjuk a hagymát és fokhagymát a curryvel és kurkumával együtt. Hozzáadjuk a 2 cm kockára szeletelt édesburgonyát, a kockára szelt piros paprikát és a szintén kockára szeletelt paradicsomot. 2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük a kókusztejjel és az alaplével. Mérsékelt tűzön kb 35-40 percig főzzük. 

2. Közben külön edényben 20 perc alatt megfőzzük a beluga lencsét. Leöntjük róla a vizet és hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk, hogy a víz lecsepegjen és adjuk a currys zöldséghez. 

Tálalhatjuk friss kenyérrel, joghurttal. Édesburgonya helyett sima burgonyával is készíthetjük.

                                                                    Jó étvágyat!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen