Vegetariánus egytálétel illatos fűszerekkel, rendkivül egészséges és laktató is a mai receptem. Az idénynek megfelelően szinte minden zöldségfélével készíthető, aki szereti a pikáns dolgokat, kedvelni fogja. Viszonylag gyorsan elkészíthető ez a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel. Beluga (fekete) lencsét használtam. Apró szemű, mint a kaviár, innen ered a névi, ám rendkivül gazdag proteinben, rostokban és ásványi anyagokban. Kiváló immunrendszer erősítő. Mi szeretjük, remélem ti is ezen a véleményen lesztek!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kanál vaj (olaj)
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál curry (pl.Delhi)
- 1 teás kanál kurkuma
- 400 g édesburgonya
- 1 nagyobb piros paprika (töltenivaló paprika)
- 1 brokkoli
- 2 paradicsom
- 1 zöld chili paprika
- 2,5 dl kókusztej
- 2 dl zöldség alaplé
- 200 g beluga (fekete) lencse
- só, bors
1. A vajon kissé megpirítjuk a hagymát és fokhagymát a curryvel és kurkumával együtt. Hozzáadjuk a 2 cm kockára szeletelt édesburgonyát, a kockára szelt piros paprikát és a szintén kockára szeletelt paradicsomot. 2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük a kókusztejjel és az alaplével. Mérsékelt tűzön kb 35-40 percig főzzük.
2. Közben külön edényben 20 perc alatt megfőzzük a beluga lencsét. Leöntjük róla a vizet és hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk, hogy a víz lecsepegjen és adjuk a currys zöldséghez.
Tálalhatjuk friss kenyérrel, joghurttal. Édesburgonya helyett sima burgonyával is készíthetjük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen