Ki ne szeretné a kókuszkrémmel töltött és csokival bevont Bounty-szeletet? Nálunk egyik kedvenc lett ez a házi változat. Ezt a kókuszos finomságot nemcsak kókusz rajongóknak ajánlom, nagyon finom. Nem nagy ördöngösség elkészíteni, kb.40-45 perc szükséges hozzá, plusz a sütési idő 30 perc.
Itt a recept!
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g puha vaj
- 200 g cukor
- 5 tojás
- 250 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor (nem édesített)
- 4 evőkanál tej
- 500 ml tej
- 5 lapos evőkanál búzadara
- 200 g vaj
- 150 g cukor
- 200 g kókuszreszelék
- 200 g étcsokoládé
- 50 g vaj
- 1-2 csepp étolaj
1. A sötőt kapcsoljuk be 180 fokra (légkeverős sütőt 160 fokra). A vajat és cukrot keverjük habosra. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Amikor már jó habos a massza, adjuk hozzá a kakaóporral és sütőporral összeszitlált lisztet. Adjuk hozzá a tejet és keverjük össze. A tepsit (kb. 39x26x4cm) béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és símítsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kisül. Kissé hagyjuk kihülni.
2. Főzzünk krémet a tejből és búzadarából, mérsékelt hőfokon sűrítsük be. Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a cukrot, kókuszreszeléket és a vajat. Keverjük össze és símítsuk el a tésztán. Hagyjuk kihűlni.
3. A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, adjuk hozzá a vajat és étolajat. Keverjük össze és öntsük a süteményre. Egy hosszab késsel símítsuk el és hagyjuk jól kihűlni. Fogyasztás előtt szeleteljük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen