A héten megkezdtem az ádventi-karácsonyi finomságok sütését. Bőven van munkám a sütésen kívül is, de azért szeretnék aktívabb lenni az oldalon. A bejegyzések, szöveg összeállítása azonban sok időt vesz igénybe, a süteményes fotók pedig csak halmozódnak.
Ezt a receptet egy ismerősöm ajánlására sütöttem meg, az ő receptje szerint készült. A keksz nagyon finom lett, édes és sós, roppanós mégis krémes és nagyon földimogyoró ízű! Gyorsan elkészíthető kb. 90 darab lett ebből a mennyiségből, persze a keksz nagyságától függ. Ha a kisült kekszet csokoládéval díszítjük ünnepélyesebb lesz.
Hozzávalók:
- 130 g vaj
- 130 g mogyoróvaj
- 200 g cukor (én 170 g cukrot használtam hozzá)
- 1 tojás
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 50 g étcsoki lereszelve
- 130 g pirított-sózott földimogyoró finomra darabolva
- 220 g liszt
- csokoládémáz a díszítéshez
1. Keverjük jó habosra a vajat és cukrot és adjuk hozzá a mogyoróvajat, keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vaníliás cukrot.
2. Keverjük hozzá a reszelt csokoládét, a földimogyorót és végül szitáljuk hozzá a list és sütőpor keverékét.
3. Kis golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük. Ujjunkkal kicsit megnyomjuk.
4.160 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisül, vigyázzunk, a kekszek legyenek világossabbak, mert ha tovább sütjük kemények lesznek (a sütőtől függ).
5. Amikor kihűlt a keksz csokmázzal díszítjük. Dobozban lezárva 4-6 hétig eláll (ha marad belőle, de nem hiszem hogy marad!).
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen