Translate

Freitag, 26. November 2021

Mogyoróvajas keksz / Erdnusskekse

 

A héten megkezdtem az ádventi-karácsonyi finomságok sütését. Bőven van munkám a sütésen kívül is, de azért szeretnék aktívabb lenni az oldalon. A bejegyzések, szöveg összeállítása azonban sok időt vesz igénybe, a süteményes fotók pedig csak halmozódnak. 

Ezt a receptet egy ismerősöm ajánlására sütöttem meg, az ő receptje szerint készült. A keksz nagyon finom lett, édes és sós, roppanós mégis krémes és nagyon földimogyoró ízű! Gyorsan elkészíthető kb. 90 darab lett ebből a mennyiségből, persze a keksz nagyságától függ. Ha a kisült kekszet csokoládéval díszítjük ünnepélyesebb lesz.

Hozzávalók:

  • 130 g vaj
  • 130 g mogyoróvaj 
  • 200 g cukor (én 170 g cukrot használtam hozzá)
  • 1 tojás
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 50 g étcsoki lereszelve
  • 130 g pirított-sózott földimogyoró finomra darabolva
  • 220 g liszt
  • csokoládémáz a díszítéshez
Elkészítés:

1. Keverjük jó habosra a vajat és cukrot és adjuk hozzá a mogyoróvajat, keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vaníliás cukrot. 

2. Keverjük hozzá a reszelt csokoládét, a földimogyorót és végül szitáljuk hozzá a list és sütőpor keverékét.

3. Kis golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük. Ujjunkkal kicsit megnyomjuk. 

4.160 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisül, vigyázzunk, a kekszek legyenek világossabbak, mert ha tovább sütjük kemények lesznek (a sütőtől függ).

5. Amikor kihűlt a keksz csokmázzal díszítjük. Dobozban lezárva 4-6 hétig eláll (ha marad belőle, de nem hiszem hogy marad!).


                                                         
Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen