Translate

Dienstag, 16. November 2021

Sztracsatella aprósüti karácsonyra / Stracciatella Guetzli

 


Mai receptre több éve találtam rá a Swissmilk internet oldalán. Többször is sütöttem karácsonyra, de fotót nem készítettem róla, így nem is került eddig a gyüjteményem közé. Pedig megérdemli, hogy több figyelmet szenteljek neki, mert annyira csokis és roppanós kis sütike. Könnyű elkészíteni, az egészben a csoki reszelés igényel erőt. Elárulok egy titkot, ha időt és némi izomerőt szeretnél megtakarítani, akkor vegyél csokireszeléket, melyet a Schwarzwald torta bevonásához használunk. 

Hozzávalók (kb.70 darab lesz belőle):
  • 175 g puha vaj
  • 200 g cukor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 175 étcsokoládé almareszelőn lereszelve
  • 100 g hámozatlan darált mandula
  • 220 g liszt
  • 100 g étkezési keményítő
  • díszítéshez ét- és fehér csokoládé
Elkészítés:
1. A vajat, cukrot és sót habosra keverjük. Adjuk hozzá a tojásokat és tovébb keverjük, amíg világos lesz.
2. Adjuk hozzá a reszelt csokit. 
3. Keverjük össze a lisztet, keményítőt és a darált mandulát és adjuk a masszához. Gyúrjuk össze, majd a tésztát csomagoljuk be egy átlátszó fóliába és 30 percre tegyük a hűtőbe.
4. Lisztes felületen nyújtsuk ki a tésztát 5-6mm vastagra, tetszés szerinti formával szúrjuk ki és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. 
5. 200 fokon 8-10 perc alatt kisül.

6. A kihült sütiket először olvasztott étcsokival, majd ha az megszáradt, olvasztott fehércsokival díszítjük. Amikor teljesen megszáradt a csokis díszítés, csomagoljuk dobozba és 3-4 hétig is friss marad száraz, hűvös helyen tárolva.
                                                                  Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen