Mai receptre több éve találtam rá a Swissmilk internet oldalán. Többször is sütöttem karácsonyra, de fotót nem készítettem róla, így nem is került eddig a gyüjteményem közé. Pedig megérdemli, hogy több figyelmet szenteljek neki, mert annyira csokis és roppanós kis sütike. Könnyű elkészíteni, az egészben a csoki reszelés igényel erőt. Elárulok egy titkot, ha időt és némi izomerőt szeretnél megtakarítani, akkor vegyél csokireszeléket, melyet a Schwarzwald torta bevonásához használunk.
Hozzávalók (kb.70 darab lesz belőle):
- 175 g puha vaj
- 200 g cukor
- csipet só
- 2 tojás
- 175 étcsokoládé almareszelőn lereszelve
- 100 g hámozatlan darált mandula
- 220 g liszt
- 100 g étkezési keményítő
- díszítéshez ét- és fehér csokoládé
1. A vajat, cukrot és sót habosra keverjük. Adjuk hozzá a tojásokat és tovébb keverjük, amíg világos lesz.
2. Adjuk hozzá a reszelt csokit.
3. Keverjük össze a lisztet, keményítőt és a darált mandulát és adjuk a masszához. Gyúrjuk össze, majd a tésztát csomagoljuk be egy átlátszó fóliába és 30 percre tegyük a hűtőbe.
4. Lisztes felületen nyújtsuk ki a tésztát 5-6mm vastagra, tetszés szerinti formával szúrjuk ki és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
5. 200 fokon 8-10 perc alatt kisül.
6. A kihült sütiket először olvasztott étcsokival, majd ha az megszáradt, olvasztott fehércsokival díszítjük. Amikor teljesen megszáradt a csokis díszítés, csomagoljuk dobozba és 3-4 hétig is friss marad száraz, hűvös helyen tárolva.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen