Ha még nem csináltál ilyen különösen finom desszertet itt az ideje, hogy hozzáláss!
Uccu neki! :)
Hozzávalók egy szálhoz:
- 1 db ostyalap
- 3 egész tojás
- 9 kanál cukor
- 10 dkg vagdalt dió
- 5 dkg vagdalt aszalt füge
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg "Petit beurre keksz-vagy más hasonló keksz
- 2 rúd főzőcsokoládé
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés:
1. A diót és a fügét apróra összevagdaljuk, kekszet kézzel apróra tördeljük ( kb. 1cm). A mazsolát langyos vízben megmossuk, lecsepegtetjük és törlőpapíron beitattjuk a vizet róla, majd hozzákeverjük a vagdalt dióhoz, fügéhez és kekszhez.
2. Egy tiszta konyharuhát hideg vízzel átnedvesítünk, kicsavarjuk a vizet és kiterítjük a munkafelületre. Ráhelyezzük az ostyalapot úgy, hogy a sima fele kerüljön alul. Ha nagyobb a konyharuha, mint az ostya, a ruha széleit ráhajtjuk az ostyára.
3. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük és nem túl magas hőfokon állandóan kevergetve besűrítjük. Amikor elkezd sűrűsödni hozzáadjuk a darabos csokoládét és tovább főzzük. Kevergetés közben ha már látszik az edény alja, vegyük le a tűzhelyről és keverjük hozzá a vajat. Keverjük tovább és ha elolvadt a vaj, adjuk hozzá a dió, mazsola, füge és keksz keveréket.
4. Az ostyalap időközben megpuhult, gyors mozdulatokkal tegyük rá a krémet a rücskös oldalára, egyenletesen osszuk el rajta. Tekerjük fel a hosszabb felénél, ha szükséges a konyharuha segítségével. Amikor feltekertük kezünkkel formázzuk szép, egyenletes szalámi rúddá. Tegyük egy sütőpapírra, lazán csomagoljuk be és tegyük egy tálcára, majd hagyjuk a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
Szép vékony szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen