Translate

Mittwoch, 30. Mai 2018

Gulaš od pasulja na madjarski način (Ungarische Bohnengulasch)

Gulaš od pasulja sa svinjskim ili govedjim mesom je veoma ukusna i zdrava hrana, koju možemo pripremiti kako leti, tako i zimi. Ovaj specijalitet se obavezno služi sa svežim hlebom i sa kiselom pavlakom. Naravno možemo koristiti i dimljenu kolenicu, bitno je da se polako kuva. 
Sastav:
  • 1 kašika masti
  • 50 dkg belog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kg svinjskog mesa (od buta ili plećke)
  • 2 zelene paprike babura
  • 3-4 ljute paprike (zelena ili crvena)
  • 2 šargarepe
  • 2 paradajza
  • 1-2 lovorovog lista i kim (ne mora)
  • 2 kašike crvene aleve paprike
  • so, biber
Priprema:
1. Pasulj prethodno veče potopimo u vodu i ostavimo da odstoji preko noći. 
2. Na masti ispržimo crni luk i beli luk isečeni na kockice, pazimo da ne izgore. Dodamo meso isečeno na kocke, sve pomešamo i oko 5-6 minuta dinstamo. Zelene paprike isečemo na kocke kao i ljutu papriku (ljuta paprika se ne mora iseći, ko ne voli) i dodamo u gulaš. Zatim isečemo paradajz i šargarepu na kocke , stavimo u gulaš i dalje dinstamo nekoliko minuta. Stavimo crvenu alevu papriku, biber i nalijemo sa vodom da prekrije meso.
3. Kada je gulaš prokuvao, ocedimo pasulj, koji smo prethodnu noć potopili u vodu i dodamo gulašu. Smanjimo temperaturu i ostavimo da se lagano krčka dok pasulj ne omekša (oko 1-1,5 sata). Više puta pogledamo, po potrebi dolijemo vodu i solimo, biberimo po ukusu.
Služimo sa kiselom pavlakom, svežim hlebom i salatom. 

                                                                   Prijatno!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen