Hozzávalók a tésztához (kb. 60 darabhoz):
- 1 tojássárgája
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- csipetnyi só
- 1 teáskanál kakaópor ( nem cukrozott)
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszer
- 200 g liszt
Krém/Ganache:
- 200 g étcsokoládé
- 100 ml állati eredetű tejszín
- 2 teáskanál oldható kávé (Nescafe)
Díszítéshez:
- 80 g étcsokoládé
1. Először készítsük el a ganache-t. A csokit daraboljuk apróra és tegyük egy hőálló tálba. A tejszínben keverjük el a kávét, forraljuk fel közben sűrűn keverjük meg. Amint forrni kezd, öntsük a darabos csokira. Várjunk 1-2 percet, majd keverjük csomómentesre a krémet. A krémet szobahőmérsékleten hagyjuk!
2. A tésztához 2 teáskanálnyi krémet egy tálba teszünk és hozzáadjuk a liszt kivételével a többi hozzávalókat. Robotgéppel keverjük jól ki és végül szitáljuk hozzá a lisztet. Az egészet gyúrjuk sima tésztává. A tészta nem ragad a kézhez, ha mégis, akkor kicsi lisztet adjunk hozzá. Ha a tészta esetleg töredezik, adjunk hozzá pár csepp tejet.
Most a tésztát nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra és szúrjuk ki a szívalakú formával. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 15-20 percre tegyük hidegre, így a szívek sütés közben nem veszítik el a formájukat. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeverős sütőben 160 fokon 13-15 percig sütjük ( a sütőtől függ!).
3. Hagyjuk kihűlni. Töltsünk meg 1-1 szívet, ha a krém mégis megkeményedett volna, vízgőz felett kavarjuk, amíg selymes lesz. Szebben és könnyebben megtölthetjük a kekszeket, ha a nyomózsákkal végezzük.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel és húzzunk szép csíkokat a szívekre. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni. Ennyi lenne az egész. Jöhetsz december!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen