Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg darált hús (sovány hús)
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 dl sűrűbb paradicsomlé
- 1 dl vörös bor
- 30 dkg fehér száraz bab ( lehet konzerv)
- 30 dkg vörös Kidney bab konzerv
- olívaolaj
- só, bors,
- kakukkfű
- bazsalikom
- 50 dkg tagliatelle tészta
Elkészítés:
1. A hagymát, sárgarépát és zellerszárat apróra felkockázzuk, a fokhagymát aprítjuk.
2. Olajon megpirítjuk a hagymát. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát és rövid tovább pirítjuk. Ezután tegyük bele a sárgarépa és zellerszál kis kockákat.
3. Ezután adjuk a zöldséghez a darált húst, sózzuk, borsozzuk meg és ha kissé megpirult öntsük fel a deci borral. Lassú tűzön pároljuk, amíg a bor teljesen elpárolog, ekkor adjuk hozzá a paradicsomlét. Lassan főzzük kb. 20-30 percig, majd öntsük hozzá a fehér és vörös babot, amelyet kiöntve a konzervből vízzel leöblítettünk. Főzzük össze kb. 10-15 percig, lassan rotyogjon. Adjuk hozzá a friss kakukkfűt, (ha nincs kéznél friss, jó lesz a szárított is). Ha szükséges sózzuk, borsozzuk. A friss bazsalikomot akkor adjuk hozzá, amikor lekapcsoltuk a hőt
4. Ez idő alatt sós vízben főzzük ki (al dente) a tésztát. A szűrjük le, de a vízből, amiben a tészta főtt tegyünk egy kicsit félre. A megfőtt tésztát nem kell hideg vízzel leöblíteni!
A végén, ha szükségesnek látjuk, adjunk a raguhoz a vízből, amelyben a tésztát főztük.
5. A tányérba tegyünk tagliatelle tésztát, tegyük rá a ragut és szórjuk meg tetszés szerint reszelt parmezánnal, vagy más kemény sajttal.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen