Ime a recept egy 23 cm átmérőjű tortához. Én egy 28 cm átmérőjű tortát csináltam és másfél adagot vettem a hozzávalókból.
Hozzávalók a diós pikótához:
- 8 tojás
- 150 g cukor
- 130 g liszt
- 40 g darált dió
- csipet fahéj
- 1 narancs reszelt héja
Diókrém:
- 2,5 dl tej
- 230 g cukor
- 1 vanília rúd
- 50 g étkezési keményítő / kukoricakeményítő
- 250 g darált dió
- 100 g fehér csokoládé
- 300 g vaj
Elkészítés:
1. A piskótához a tojások sárgáját addig keverjük a narancshéjjal, amíg egészen világos lesz. A fehérjét a cukorral szintén fölverjük és a két habot lazán összekeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, lisztet és diót. Óvatosan összekeverjük, papírral bélelt karikába töltjük és 160 fokon (légkeverésű) kb. 40 perc alatt készre sütjük.
2. A krémhez a keményítőt keverjük el kevés tejjel, a többit a vanília rúddal forraljuk fel. Vegyük ki a vaníla rudat és keverjük el benne a keményítőt és ha elég sűrű, vegyük le a főzőlapról. Adjuk hozzá a cukrot és diót.
Ha kihült ez a diós krém, adjuk hozzá a vajat és habosítsuk ki. Végül keverjük bele az olvasztott fehércsokit. Ettől selymesebb lesz a krém.
3. A kihült piskótát vágjuk három egyforma részre és töltsük be a krémmel. Tehát a krémet osszuk el 3 részre, 2 rész a töltelék, a harmadik résszel kívülről vonjuk be a tortát. tetszés szerint díszítsük ki.
Tegyük hideg helyre legalább egy éjszakára.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen