Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál vaj ( vagy olaj)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy fej (füstölt-)fokhagyma (aki betudja szerezni, füstölt fokhagymából még ízletesebb)
- 6 dl alaplé - zöldség vagy csirke
- 2 evőkanál liszt
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
1. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Tegyük rá a lisztet és világosra pirítjuk (1-2 percig), folyamatosan kevergetve öntsük fel az alaplével.
2. Amikor felforrt a leves, csökkentsük a hőt és 15 percig főzzük tovább. Ezután egy botmixerrel turmixoljuk át.
3. Adjuk hozzá a főzőtejszínt. Ha szükséges adjunk hozzá kis vizet is. Tegyük vissza a tűzhelyre, hogy még egyszer felforrjon és még egyszer turmixoljuk át, hogy kissé habos legyen.
4. Néhány vékony fokhagymaszeletet zsír nélkül kissé megpörkölünk és megszórjuk vele a forrón tálalt levest.
Kínálhatjuk pirított kenyérkockával, pirított bacon kockákkal stb.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen