Translate

Donnerstag, 27. Februar 2020

Fokhagymakrémleves (Knoblauchcremesuppe)

Mint sok más leves, a fokhagymaleves is egészséges, egy igazi immunerősítő. Azt mondják a fokhagyma 100 féle betegséget képes gyógyítani ezért a jellegzetes illata ne tántorítson el senkit a fogyasztásától. A belőle készült leves rendkívül ízletes és az év bármely szakában fogyasztható, jót tesz a gyomornak.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 evőkanál vaj ( vagy olaj)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej (füstölt-)fokhagyma (aki betudja szerezni, füstölt fokhagymából még ízletesebb)
  • 6 dl alaplé - zöldség vagy csirke
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
1. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Tegyük rá a lisztet és világosra pirítjuk (1-2 percig), folyamatosan kevergetve öntsük fel az alaplével. 
2. Amikor felforrt a leves, csökkentsük a hőt és 15 percig főzzük tovább. Ezután egy botmixerrel turmixoljuk át. 
3. Adjuk hozzá a főzőtejszínt. Ha szükséges adjunk hozzá kis vizet is. Tegyük vissza a tűzhelyre, hogy még egyszer felforrjon és még egyszer turmixoljuk át, hogy kissé habos legyen. 
4. Néhány vékony fokhagymaszeletet zsír nélkül kissé megpörkölünk és megszórjuk vele a forrón tálalt levest. 
Kínálhatjuk pirított kenyérkockával, pirított bacon kockákkal stb.
                                                                    Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen