Sastojci za 4 osobe:
- 1 supena kašika putera ( ili ulja)
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 velika glavica belog luka ( od dimljenog belog luka je još ukusnija čorba)
- 6 dl supe / bujona od povrća ili pileći
- 2 supene kašike brašna
- 2,5 dl slatke pavlake za kuvanje
- so
Priprema:
1. Na puteru dinstamo sitno iseckani crni i beli luk, na umerenoj temperaturi oko 3-4 minuta ( luk ne sme da izgori, treba da ima svetlu boju). Dodamo brašno, izmešamo i pržimo oko 1-2 min. Često promešamo da ne bi izgorelo, zatim nalijemo bujon i mešamo konstantno.
2. Posolimo, kada čorba počinje da vri, smanjimo temperaturu i ostavimo oko 15 minuta da se polako kuva.
3. Štapnim mikserom ispasiramo. Dodamo slatku pavlaku. Ako je potrebno dodamo malo vode, vratimo još jednom da se prokuva i još jednom penasto umutimo štap mikserom.
4. Nekoliko tankih listova belog luka ispržimo bez masnoće. Vrelu čorbu sipamo u tanjire i pre služenja dodamo prepečene listiće od belog luka, ili kockice prepečenog hleba. Možete servirati i sa prepečenim kockicama dimljene slanine.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen