Translate

Donnerstag, 27. Februar 2020

Krem čorba od belog luka (Knoblauchcremesuppe)

Kaže se da je beli luk drevni lek, koji leči 100 bolesti, zato bi trebali svaki dan da ga unesemo u organizam. Mnogi ga nerado koriste zbog njegovog karakterističnog mirisa, ali ova čorba od belog luka je jako ukusna, a pri tom i zdrava, jača imunsistem.

Sastojci za 4 osobe:
  • 1 supena kašika putera ( ili ulja)
  • 1 veća glavica crnog luka 
  • 1 velika glavica belog luka ( od dimljenog belog luka je još ukusnija čorba)
  • 6 dl supe / bujona od povrća ili pileći
  • 2 supene kašike brašna
  • 2,5 dl slatke pavlake za kuvanje
  • so
Priprema:
1. Na puteru dinstamo sitno iseckani crni i beli luk, na umerenoj temperaturi oko 3-4 minuta ( luk ne sme da izgori, treba da ima svetlu boju). Dodamo brašno, izmešamo i pržimo oko 1-2 min. Često promešamo da ne bi izgorelo, zatim nalijemo bujon i mešamo konstantno. 
2. Posolimo, kada čorba počinje da vri, smanjimo temperaturu i ostavimo oko 15 minuta da se polako kuva. 
3. Štapnim mikserom ispasiramo. Dodamo slatku pavlaku. Ako je potrebno dodamo malo vode, vratimo još jednom da se prokuva i još jednom penasto umutimo štap mikserom. 
4. Nekoliko tankih listova belog luka ispržimo bez masnoće. Vrelu čorbu sipamo u tanjire i pre služenja dodamo prepečene listiće od belog luka, ili kockice prepečenog hleba. Možete servirati i sa prepečenim kockicama dimljene slanine.
                                                                  Prijatno!                        
  


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen