Hozzávalók a tésztához, átmérő 26 cm:
- 250 g vaj
- 150 g cukor
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 60 ml kókuszlikőr vagy tej
- 40 g cukor nélküli kakaó
- 1 kávés kanál sütőpor
- 200 g liszt
Krém:
- 600 ml tej
- 120 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 100 g gríz
- 200 g kókuszreszelék
- 100 g vaj
Csokoládémáz:
- 200 g tejszín
- 200 g étcsokoládé
Díszítéshez:
- mini Bounty csoki
- kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A sütőt kapcsoljuk 170 fokra.
A tésztához 4-5 percig keverjük habosra a vajat, cukrot, sót és vaníliás cukrot. Végül adjunk hozzá egy tojást és tovább kavarjuk, majd a másodikat és kavarjuk tovább, a harmadikat és negyediket is egyenként.
Szitáljuk át a lisztet, kakaót és sütőport, adjuk a keverékhez a tejjel (vagy likőrrel) együtt. Keverjük össze. A tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt süssük készre. A tésztát a tortaformában hagyjuk kihűlni és aztán vegyük le róla a karikát.
2. A krémhez forraljuk föl a tejet, adjuk hozzá a cukrot, vaníliát, a grízt és kókuszreszeléket. Közepes hőn 1-2 percig kevergessük. Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a vajat.
A kihűlt torta köré helyezzünk egy tortakarikát és a még meleg krémet osszuk el rajta. Mikor már szobahőmérsékletű a krém, tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára.
3. A csokoládémázhoz forraljuk föl a tejszín, vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a darabos csokoládét. Kavarjuk amíg elolvad a csoki.
Vegyük le a tortáról a karikát és a langyos mázzal vonjuk be az egész tortát. Az oldalát díszíthetjük kókuszreszelékkel, a tetejét mini Bounty csokival.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen