Translate

Freitag, 27. März 2020

Bounty torta sa kokosom i čokoladom

Ako volite kokos, onda bounty torta može postati vaš omiljeni desert. Tortu sa slike sam napravila pre nekoliko godina za sinovljev rodjendan i doživela je veliki uspeh kod cele porodice. Podloga je jedan sočni, čokoladni biskvit sa kremom od griza i kokosa, čija konzistencija je slična bounty čokoladi. Ako se pripremi jedan dan pre serviranja i drži se poklopljena u frižideru, torta će biti još ukusnija. Veoma je jednostavna za pripremu, tako da je svakako treba isprobati.

Sastojci za podlogu (prečnik:26 cm):
  • 250 g maslaca
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 60 ml likera od kokosa ili mleko
  • 40 g kakao praha bez šećera
  • 1 kafena kašika praška za pecivo
  • 200 g brašna
Fil:
  • 600 ml mleka
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g griza
  • 200 g kokosa
  • 100 g maslaca
Ganache (ganaš):
  • 200 g slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
Dekoracija:
  • Baunty mini čokolade
  • kokos
Priprema:
1. Uključimo rernu na 170 stepeni.
4-5 minuta mutimo maslac, šećer, so i vanilin šećer. Dodamo jedno jaje, mutimo, drugo jaje i dalje mutimo i tako jedno po jedno dodamo i izmutimo. Prosejemo brašno, kakao prah i prašak za pecivo i dodamo smesi, dodamo liker ili mleko i izmešamo. Stavimo papir na dno kalupa za torte i sipamo smesu. Stavimo u unapred zagrejanu rernu i pečemo 25-30 minuta. Ostavimo u kalupu da se ohladi i zatim izvadimo iz kalupa.
2. Mleko stavimo da se prokuva i smanjimo temperaturu. U mleko dodamo šećer, griz i kokos. Kuvamo 1-2 minuta stalno mešajući. Skinemo sa šporeta i dodamo maslac. 
Postavimo obruč/prsten oko podloge i još vreli fil rasporedimo po biskvitu. Kada se fil ohladio tortu stavimo u frižider najmanje 1-2 sata. 
3. Za ganache prokuvamo slatku pavlaku, sklonimo je i dodamo komade čokolade za kuvanje. Mešamo dok se ne istopi. Ganache sobne temperature sipamo preko torte (prethodno smo skinuli obruč). 
Na kraju ukrasimo po želji kokosom i bounty čokoladom.
                                                                 Prijatno!





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen