A képen látható, hogy a megmaradt maroknyi cukros diót rászórtam a sütire még sütés előtt. Finom ropogós lett.
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 14 dkg vaj
- 3 evőkanál tejföl
- 1 vaníliás cukor
- citrom reszelt héja
- 1 sütőpor
Töltelék:
- 3 tojásfehérje
- 9 kanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 3 kanál baracklekvár
Elkészítése:
1. A tésztához kikeverjük a vajat és cukrot, hozzáadjuk a tojások sárgáját és kihabosítjuk. Adjuk hozzá a többi hozzávalókat és gyúrjuk össze.
A tészta felét rögtön kinyújthatjuk és tegyük egy közepes nagyságú ( kb. 20x30 cm) zsírozott-lisztezett tepsibe, vagy papírral bélelt tepsibe. A tészta másik felét tegyük be a hűtőbe, így könnyebb lesz lereszelni.
2. Addig elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Keverjük hozzá a lekvárt és a darált diót, majd kenjük rá a tésztára. Mivel mi szeretjük a finom házi baracklekvárt, én a tésztát először lekentem baracklekvárral és arra kentem rá a diós-lekváros-habkrémet. reszeljük rá a megmaradt tésztát (almareszelőn).
Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük, kb. 30 perc kell hozzá.
Amikor kihűlt megszórjuk porcukorral
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen