Egy szuperegészséges, diétás finomság mézzel és vörös áfonyával. Áfonya helyet tetszés szerint más gyümölcs is használható, pl. mazsola, de csoki darabkákkal is biztos finom. A receptet egy svájci egészséges táplálkozásról szóló lapban találtam és már évek óta a család egyik kedvence lett. Nagyon gyorsan elkészíthető kevés alapanyagból. Érdemes dupla adagot készíteni.
Hozzávalók:
- 70 g méz
- 1 tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 g barna nádcukor
- csipetnyi só
- 150 g zabpehely
- 50 g darabos dió
- 50 g áfonya (aszalt)
- 3 evőkanál liszt
Elkészítés:
Először kapcsoljuk be a sütőt 175 fokra, légkeverős sütőt 155 fokra.
Egy tepsi aljára tegyünk sütőpapírt.
Keverjük össze a mézet, vaníliás cukrot, cukrot, tojást, olajat. Adjuk hozzá a többi hozzávalókat is.
Formázzunk tetszőleges nagyságú korongokat. Én dió nagyságú golyókat formálok, aztán kicsit meglapítom korong alakúra. Rakjuk a tepsibe és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük ki (sütőtől függ az idő). Élvezzétek a finomsáát!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen