Translate

Freitag, 29. Mai 2020

Pizza štapići od listnatog testa / Pizzastangen mit Blätterteig

Svi će se oduševiti ovim pizza štapićima od lisnatog testa, a za celu pripremu potrebno je svega 15 minuta. Potrebno je kupiti sveže lisnato testo iz frižidera, a ne smrznuto. Hrskavi štapići su veoma ukusni, idealni za proslave, za letnje žurke, za rodjendane.

Sastojci:
  • 1 pakovanje svežeg lisnatog testa 
  • 1 kafena kašika paradajza iz tube
  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • prstohvat soli
  • malo oregana
  • 100 g sira
Priprema:

Odmotamo sveže lisnato testo i ostavimo ga na originalnom papiru. 
Paradajz iz tube pomešamo sa žumancem, mlekom, oreganom i sa soli. Polovinu testa premažemo ovim nadevom. Pospemo sa rendanim sirom i preklopimo drugom polovinom testa. Rukom malo pritisnemo površinu, zatim oštrim nožem isečemo štapiće debljine 1 cm. Štapić uvijemo sa obe strane 3-4 puta i složimo u tepsiju. 

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, u rerni sa ventilatorom na 180 stepeni 12 minuta.

                                                            Prijatno!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen