Nagyon rövid idő alatt elkészíthető ez a leves és az íze egyszerűen varázslatos. Próbáljátok ki ti is, nagyon egészséges!
Hozzávalók 4 személyre (vigyázat, annyira finom, hogy gyorsan elfogy!):
- 350 g sütőtök
- 250 g édesburgonya
- 100 g zellergumó
- 2 közepes lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
- 700 ml zöldségalap leves
- 50 ml tejszín - főzési
- 4 evőkanál tejföl
- 1 ág rozmaring
- só, bors
Leírás:
1. A sütőtököt kockára vágjuk, az édesburgonyát és a zellergumót is kockázzuk fel.
2. Aprítsuk fel a hagymát és pároljuk meg (üveges legyen ne legyen barna) az olajon vagy a vajon. Adjuk hozzá a zöldségeket és kissé karamellizáljuk meg őket.
3. Öntsük fel 7 dl alaplevessel, hogy ellepje a zöldséget. 20 percig lassan forrjon a leves, amíg a zöldség megpuhul ( nem szabad túl főzni).
4. 2 evőkanál tejfölt és a tejszín felét kissé kikeverjük és a leveshez adjuk. Sózzuk és borssal ízesítsük. A botmixerrel pürésítsük, amig egészen selymes lesz.
5. A rozmaringlevelet húzzuk le a szárról és vágjuk apróra. Előmelegített mély tányérokba tálaljuk, tetszés szerint adjunk még hozzá tejszínes tejfölt és szórjuk meg az apróra vágott rozmaringgal.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen