Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg friss élesztő
- 1/2 liter tej
- 1 evőkanál só (csapott kanál-vigyázzunk nem minden fajta sómennyiség egyformán sós)
- 1evőkanál cukor
- 2 tojás
- 2 dl napraforgóolaj
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- só
- 1 tojás a megkenéshez
- szezámmag, köménymag a megszóráshoz
Elkészítése:
1. Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a többi hozzávalókat és szép simára kidolgozzuk a tésztát. Letakarjuk és egy órát hagyjuk pihenni meleg helyen.
2. A margarint habosra kikeverjük a tojássárgájával és a sóval.
3. A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztes felületen egyenként kinyújtunk és megkenjük az előre elkészített margarinos krémmel.
4. Felcsavarjuk és másfél ujjnyi vastagra felszeleteljük a tésztát. Papírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk tetszés szerint szezám-, kömény- vagy más magvakkal. Sütés előtt 10-15 percig hagyjuk kelni a tepsiben, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen