Translate

Mittwoch, 5. April 2017

Joghurtos sárgarépa saláta chilivel

Egy pikáns, friss répasaláta akár előételnek vagy köretnek. A népszerű török konyhából lestem el a receptet, hihetetlen egyszerűséggel készül, mégis annyira gazdag színekben és ízekben ez a meze vagy mezze.
Igazi vitaminbomba, egy szelet teljeskiőrlésű vagy magokkal dúsított kenyérrel akár ebédre vagy vacsorára vegetáriánusoknak vagy azoknak, akik kedvelik a mediterrán ízeket. Nagyon diétás, egy adag mindössze 124 kcal tartalmaz. 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 kanál olívaolaj
  • só, bors
  • 200 g görög joghurt vagy tejföl
  • 1-1,5 kávéskanál Harissa ( A Harissa egy piros színű pástétomfűszer tubusban vagy üvegben. Ez adja meg a csípős, pikáns ízt.)
  • Harissa helyett vegyünk egy chilit és apróra vágjuk fel
Elkészítés:

1. A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük le. A fokhagymát is pucoljuk meg, a petrezselyemzöldet vágjuk apróra.
2. Az olívát tegyük egy serpenyőbe, amikor elég meleg adjuk hozzá a finomra reszelt répát. 1-2 percig hagyjuk csak a tűzön, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az apróra vágott chilit, a petrezselyemzöldet és préseljük hozzá a fokhagymát. Vegyük le a főzőlapról és hagyjuk kicsit kihűlni.
3. Amikor langyos adjuk hozzá a Harissát és a joghurtot.


                                               Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen