Sastojci:
- 80 dkg brašna
- 5 dkg svežeg kvasca
- 1/2 l mleka
- 1 ravna kašika soli (oprezno! nije svaka vrsta soli jednako slana)
- 1 kašika šećera
- 2 jaja
- 2 dl suncokretovog ulja
Nadev:
- 25 dkg margarina
- 2 žumanaca
- soli
- 1 jaje za premazivanje
- susam ili kim za posipanje
Priprema:
1. U mlako mleko dodamo šećer i kvasac i ostavimo da kvasac nadodje. Dodamo sve sastojke i varjačom ili mikserom dobro izmešamo. Testo prekrijemo i ostavimo da se odmara oko jedan sat.
2. penasto umutimo margarin sa žumancima i sa soli.
3. Kada je testo nadošlo, podelimo ga na dva dela i svaki deo posebno oklagijom rastanjimo 3-4 mm debljine. Premažemo sa nadevom i urolnamo kao štrudlu.
4. Oštrim nožem sečemo pužiće 1,5-2 cm debljine. Poredjamo ih u papirom obloženu tepsiju.
Premažemo ih umućenim jajetom, pospemo susamom ili kimom i ostavimo još 10-15 minuta da se odmara. Stavimo u unapred zagrejanu rernu i pečemo oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen