Kao što sam na početku rekla, brzo se priprema, ne treba ni vaga samo jedna šolja ili kako se kod nas naziva-samo jedno lonče. Te šolje-lončići su od 1/4 litre tj. 2 i po dl.
Sastojci:
- 4 jaja
- 3/4 šolje šećera
- 1 vanilin šećer
- 3/4 šolje ulja
- 2 čaše kisele pavlake ( 4dl )
- 1 prašak za pecivo
- 2 1/2 ( 2 i po ) šolje brašna
- 1 kg krušaka ( ili još više)
- šećera za posipanje
Priprema:
1. Jaja umutimo sa šećerom i sa vanilin šećerom, dodajmo ostale sastojke i izradimo masu da ne bude grudvica.
2. Rernu uključimo na 200 stepeni, rernu sa ventilatorom na 280 stepeni. Jednu tepsiju ( 31x36 cm) obložimo papirom i smesu sipamo u nju.
2. Rernu uključimo na 200 stepeni, rernu sa ventilatorom na 280 stepeni. Jednu tepsiju ( 31x36 cm) obložimo papirom i smesu sipamo u nju.
3. Ogulimo kruške, isečemo na četvrtine, izvadimo semenke i rasporedimo po testu. Pospemo sa šećerom. Količina šećera zavisi od voća, ako koristite kajsije, nemojte žaliti šećer. Ako koristite jabuke, šećeru dodajte malo cimeta, tako će biti još ukusnije.
4. Stavimo u unapred zagrejanu rernu i pečemo oko 30 minuta. Ohlađeni kolač isečemo na kocke ili po želji i pospimo šećerom u prahu.
Testo se može podeliti na dva dela. Polovinu sipamo u tepsiju, poređamo voće, šećerimo i preko rasporedimo drugu polovinu smese.
Testo se može podeliti na dva dela. Polovinu sipamo u tepsiju, poređamo voće, šećerimo i preko rasporedimo drugu polovinu smese.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen