Translate

Montag, 24. Juli 2017

Cheesecake sárgabarackkal és málna öntettel ( Aprikosen Käsekuchen mit Himbeersprenkeln)

Úgy tartják, hogy a sárgabarack életelixír. Ha eleget ennénk belőle tovább élnék, mondják a szakértők. Sajnos nem áll rendelkezésünkre egész évben frissen fogyasztani ezt a magas A-, és C-vitamin tartalmú gyümölcsöt, de mindig ehetnénk aszalva, lekvárként vagy befőttként. Napi két-három szem friss kajszi fogyasztása, fedezi a napi A vitamin igényt. A sárgabarack késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatása van, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, serkenti a máj méregtelenítő működését. Bőrre helyezve pakolásként serkenti annak a regenerációját.
Ez a sütemény egy könnyű, finom olyan Rákóczy-túrós féle, csak a tojáshab helyett málna öntettel van megkoronázva. A receptet egy német magazinban találtam, rögtön ki is próbáltam, mert amint elolvastam a receptet tudtam, hogy finom lesz. Mindjárt dupla adagot készítettem belőle, hogy mindenkinek jusson elegendő belőle. Meg is ettük az utolsó morzsáig.
Elkészítéséhez kb. 40 percre van szükség. Próbáljátok ki, nagyon finom!
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 30 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 g vaj
  • 90 g liszt
Töltelék:
  • 150 g állati eredetű tejszín
  • 1 tojás
  • 50 g cukor ( ha édesebben szeretitek, akkor tegyetek bele többet)
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 200 g tejföl
  • 400 g friss túró - sajtkrém ( én Magerquark-ot használok)
Azon kívül:
  • 8-10 szem kajszi barack
  • 1-2 kanál málna öntet - málna szósz
Elkészítése:
1. A barackot mossuk, félbe vágjuk és kivesszük a magját.
Előkészítünk egy 30 cm x 11 cm Cake -sütőt, megzsírozzuk és kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a légkeverőset 180 fokra.
2. A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat és a Cake-sütőbe nyomkodjuk. Elősütjük kb 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
3. A túrómasszához az állati eredetű hideg tejszínt verjük fel kemény habnak. Hogy a tejszín ne csapódjon minden felé a konyhában, a tálat a tejszínnel tegyük egy nagyobb műanyag zacskóba és fogjuk össze. Csak annyi hely maradjon szabadon, amennyi a robotgépnek kell.
A tojást keverjük a cukorral habosra, adjuk hozzá a pudingport. Ezután keverjük hozzá a tejfölt és a túrót, majd a legvégén óvatosan a tejszínhabot is.
A masszát öntsük a félig megsült lapra. A barackokat rakjuk a tetejére, úgy hogy az a fele ahol a mag volt alura kerüljön. Tegyük a sütőbe, de most ne közepére, hanem inkább a sütő aljához közelebb. 50 percig süssük 180 fokon, a légkeverésű sütőben pedig 160 fokon.
4. Ha kisült hagyjuk kihűlni a formában és csak ha kihűlt már a sütőpapírral együtt emeljük ki a formából.
5. Ha van otthon málna dzsemünk kicsit melegítsük fel és keverjük simára. Egy kiskanállal öntözzük meg a tetejét.
Málnaszószt így is készíthetünk: a friss vagy a fagyasztott málnát cukorral turmixoljuk össze, majd pár percig főzzük. Amikor kezd sűrűsödni egy szitán (szűrön) nyomkodjuk át, hogy a magja ne menjen át. Kissé hűtsük ki és díszítsük a Caket.


Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen