Veoma su ukusne i na prazničnom stolu izgledaju kao mali nakiti.
Sastojci:
- 200 g maslaca
- 2 žumanceta
- 120 g šećera u prahu
- 1 paketić vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 g mlevenog badema (ili mleveni lešnik, eventualno orah)
- 300 g brašna
- džem od maline ( ili pekmez po ukusu crvene boje: šipak, ribizla)
- šećer u prahu
1. Maslac penasto umutimo sa šećerom, vanilin šećerom, sa žumancima i sa soli. Dodamo mleveni badem, brašno i umesimo glatko testo. Umotamo ga u providnu foliju i ostavimo 1 sat u frižideru.
2. Tepsiju obložimo sa papirom i uključimo rernu na 190 stepeni.
Od testa oblikujemo kuglice veličine oraha i poređamo ih u tepsiju. U sredinu svake kuglice napravimo udubljenje sa drškom od varjače i pečemo oko 10-12 minuta da dobiju svetložutu boju.
3. Džem malo zagrejemo, dobro izmešamo i punimo udubljenja. Jednu noć ostavimo da se džem osuši. Pospemo ih šećerom u prahu.
Husarski poljupci dugo ostaju sveži, ako ih držimo zatvorene u jednoj kutiji.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen