Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 2 tojássárgája ( nagyobb tojás, M )
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor ( ízlés szerint reszelt citromhéj)
- csipetnyi só
- 80 g darált mandula ( esetleg mogyoró)
- 300 g liszt
- málnadzsem ( vagy más piros színű lekvár)
- porcukor a megszóráshoz
1. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a sóval habosra keverjük egy mixerrel. Hozzáadjuk a lisztet, a mandulát és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.
2. Egy tepszit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A pihentetés után diónyi golyókat formázunk és a tepszibe rakjuk. A közepükbe egy fakanál nyelével bemélyedést nyomunk. 10-12 perc alatt kisül, szép halványsárgára sütjük.
3. A lekvárt kissé felmelegítjük, simára keverjük (legjobb dzemet használni, vagy a lekvárt szitán áttörni) és a mélyedéseket megtöltjük. Egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lekvár teteje megszáradjon. A sütik oldalát tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.
Zárt dobozban, hűvös helyen sokáig eláll. (Ha marad!)
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen