Za ove ukusne i lepe venčiće baš i nije potreban veliki izdatak, a i brzo se priprema.
Sastojci za testo:
- 1 žumance
- 120 g maslaca
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 200 g brašna
Fil:
- 200 g marcipan mase
- 50 g šećera u prahu
- 2 kafene kašike konjaka
- 1/2 mahune od vanile
- 1 belance
- žele- džem od ribizle
Priprema:
1. Izmešamo penasto maslac, šećer, so i žumance, zatim dodamo brašno i napravimo glatko testo, koje umotamo u foliju i sat vremena ostavimo da se odmara u frižideru.
2. U međuvremenu pripremimo smesu od marcipana. Marcipan isečemo na sitne kocke, dodamo šećer, konjak i izmešamo. Dodamo toliko belanaca da dobijemo ne suviše retku smesu.
3. Testo razvijemo oklagijom debljine 3 mm i modlicom (prečnik:4,5 cm) vadimo kolutove, koje ređamo na papir u plehu. Marcipan smesu stavimo u špric sa zvezdastim nastavkom i na kolutove istisnemo venčiće. Oko 1/2 cm ostavimo prazno od spoljašnjih ivica na kolutovima.
3. Testo razvijemo oklagijom debljine 3 mm i modlicom (prečnik:4,5 cm) vadimo kolutove, koje ređamo na papir u plehu. Marcipan smesu stavimo u špric sa zvezdastim nastavkom i na kolutove istisnemo venčiće. Oko 1/2 cm ostavimo prazno od spoljašnjih ivica na kolutovima.
4. Stavimo u unapred zagrejanu rernu i na 180 stepeni pečemo oko 10-12 minuta. Kolačići treba da imaju svetlu boju, zatim ih ostavimo da se ohlade.
5 Žele ili džem od ribizle malo zagrejemo i dobro izmešamo da nema grudvica. Sredinu svakog venčića napunimo sa crvenim želeom/džemom od ribizle i preko noći ostavimo da se osuše.
U kutiji za kolače ostaju i do dve nedelje sveži.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen