Ezt az egyszerű ételt talán mindenki szereti édesen: lekvárral, nutellával, dióval stb. vagy sósan: sonkával, sajttal, darált hússal, főtt tojással stb. Én az összes palacsinta között a túrósat választanám, habár a baracklekvárost is szeretem. A családban nem mindenki szereti a túrós palacsintát, ezért két kisebb tepsiben sütöttem. Az egyik tepsibe a túrókrémes került, a másikba baracklekváros. Mindegyikre rákerült a vaníliás öntet és a csokikockák. Isteni finom volt mind a kettő!
A lenti recept elkészítése kicsit időigényes, kicsit hosszadalmas, de megéri!
Hozzávalók kb. 15 palacsintához:
- 2 tojás
- 5 dl tej
- 2-3 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- csipet só
- 2 evőanál olaj
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Vaníliás öntet:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 6 tojássárgája
- 8 evőkanál cukor
Tető hab:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
És még:
- néhány kocka étcsoki
Elkészítése:
1. Csomómentesre keverjük a palacsintatésztát a hozzávalókból és hagyjuk pihenni 30 percig, majd süssük ki a palacsintákat.
2. A krémhez a túrót villával törjük össze, majd keverjük szép simára a többi hozzávalóval.
3. Töltsük meg a palacsintákat és tekerjük fel, majd vágjuk 4 egyenlő részre. Egy mélyebb, kivajazott tepsibe fektessük egymás mellé a csigákat, kis hézagot hagyva köztük. Nálam nem fért bele, ezért a következő réteget keresztbe tettem az alsó rétegre. Szórjuk rá a csoki kockákat.
4. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
5. A pudingpor keverjük csomómentesre a tojássárgákkal, a cukorral és kis tejjel. A többi tejet forraljuk fel, adjuk hozzá a pudingos masszát állandóan kevergetve. A krém legyen lágyabb a megszokott állagnál, ne sűrítsük be. Öntsük a palacsintákra, hogy a hézagok közé is befolyón.
8. 30 perc leteltével vegyük ki a sütőből a tepsit és kenjük rá a habot. Egy kés segítségével tekerjünk csigákat a habba.
9. Toljuk vissza a sütőbe és szárítsuk 30-40 percig 150 fokon. Ha a hab nagyon pirulna, tegyünk rá egy sütőpapírt. Vigyázzunk ne ragadjon a habra.
10. Langyosan már kockákra szelhetjük és fogyaszthatjuk. Hidegen is finom.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen