A torta inkább light, könnyed és nem túl édes. Nagyon ajánlom próbáljátok ki!
Egy szelet (csak!) kb. 370 kcal tartalmaz!
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
Tészta:
- 100 g étcsoki
- 175 g vaj
- 3 nagyobb tojás (M)
- 120 g cukor
- 120 g liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávés kanál sütőpor
- kb. 0,5 kg meggy ( 1 üveg meggybefőtt)
- 250 g friss túró ( krémtúró)
- 150 g tejföl
- 2 evőkanál vanília ízű pudingpor
- 75 g porcukor
- 1 tojás
Meggyöntet:
- 150 ml meggylé
- 1 evőkanál cukor
- 2 kávés kanál citrom leve
- 1 kávés kanál étkezési keményítő
Elkészítése:
1. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felovasztjuk. A tojásokat és a cukrot habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kissé kihűlt vajas csokit, a kakaót, a lisztet és a sütőport beleszitáljuk és összekeverjük.
2. A töltelékhez elkeverjük a krémtúrót a tejföllel, hozzáadjuk a pudingport, a porcukrot és a tojást.
3. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kizsírozunk és a csokis massza 2/3 részét belesimítjuk, úgy hogy a forma oldalára is jusson belőle. Elosztjuk rajta a meggy felét, majd ráöntjük a túrókrémet. A maradék csokis masszából egy-egy kanállal "bedobunk" a túrókrémbe.
Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óra alatt kisütjük. Fontos, hogy alacsony hőmérsékleten süljön, hogy a torta ne égjen meg és a közepe is megsüljön. A sütési időt ki kell tapasztalni, sütőnként változó lehet. Akkor finom a torta, ha a közepe lágyan rugalmas.
A formában hagyjuk kihűlni és vegyük ki a karikából.
4. A meggyléhez adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel. A keményítőt keverjük ki a citrom levével és keverjük a forró meggylébe és sűrítsük be. Végül adjuk hozzá a maradék meggyet, hagyjuk kihűlni, majd osszuk szét a torta tetején.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen