Translate

Sonntag, 21. Januar 2018

Meggyes sajttorta - Cherry Cheesecake

A túrókrémes sajttorták sütve vannak, a friss túrókrém torták viszont nincsenek sütve, zselatin dermeszti meg a krémet. Mind a két módszerrel készített torta finom, az utóbbit inkább a meleg nyári hónapokban készítem, hogy ne kelljen a sütőt bekapcsolni. Ezt a receptet ma próbáltam ki először és mint ahogy gondoltam is nagyon finom lett. Igaz szeretjük a meggyes finomságokat minden változatban, a vanília aromájú túrókrémmel pedig egyszerűen varázslatos lett. A torta nem lett túl magas, legközelebb 2 centiméterrel kisebb formában fogom sütni, akkor kicsit magasabb lesz.
A torta inkább light, könnyed és nem túl édes. Nagyon ajánlom próbáljátok ki!
Egy szelet (csak!) kb. 370 kcal tartalmaz!
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
Tészta:
  • 100 g étcsoki
  • 175 g vaj
  • 3 nagyobb tojás (M)
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kávés kanál sütőpor
  • kb. 0,5 kg meggy ( 1 üveg meggybefőtt)
Túrókrém:
  • 250 g friss túró ( krémtúró)
  • 150 g tejföl
  • 2 evőkanál vanília ízű pudingpor
  • 75 g porcukor
  • 1 tojás
Meggyöntet:
  • 150 ml meggylé
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 kávés kanál citrom leve
  • 1 kávés kanál étkezési keményítő
Elkészítése:
1. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felovasztjuk. A tojásokat és a cukrot habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kissé kihűlt vajas csokit, a kakaót, a lisztet és a sütőport beleszitáljuk és összekeverjük.
2. A töltelékhez elkeverjük a krémtúrót a tejföllel, hozzáadjuk a pudingport, a porcukrot és a tojást.
3. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kizsírozunk és a csokis massza 2/3 részét belesimítjuk, úgy hogy a forma oldalára is jusson belőle. Elosztjuk rajta a meggy felét, majd ráöntjük a túrókrémet. A maradék csokis masszából egy-egy kanállal "bedobunk" a túrókrémbe. 
Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óra alatt kisütjük. Fontos, hogy alacsony hőmérsékleten süljön, hogy a torta ne égjen meg és a közepe is megsüljön. A sütési időt ki kell tapasztalni, sütőnként változó lehet. Akkor finom a torta, ha a közepe lágyan rugalmas.
A formában hagyjuk kihűlni és vegyük ki a karikából. 
4. A meggyléhez adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel. A keményítőt keverjük ki a citrom levével és keverjük a forró meggylébe és sűrítsük be. Végül adjuk hozzá a maradék meggyet, hagyjuk kihűlni, majd osszuk szét a torta tetején.




                                                 Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen