Translate

Mittwoch, 22. August 2018

Finom Raffaello -eper-málna torta zselatin nélkül (leckere Raffaello Torte ohne Gelatine)

Ezt a habkönnyű tortát csakis így írhatnám le: Tiszta öröm! Kedvenc tortánk egyike lett, mert csábítóan finom, nem lehet eleget enni belőle. Gyorsan el lehet készíteni és kezdők is nyugodtan hozzáfoghatnak. Minimális mennyiségű cukrot használtam hozzá, ezért nem émelygősen édes, inkább frissítő finomság. Mindenkinek ajánlom! 
Hozzávalók a piskótához (22-24 cm átmérő):
  • 5 tojás
  • 5 kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml állati eredetű tejszín (habnak)
  • 80 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy doboz Raffaello desszert
  • eper vagy málna íz
Díszítéshez:
  • 200 ml tejszín (állati eredetű)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mandulaszeletek
  • néhány Raffaello golyó
  • friss eper vagy málna
  • kókuszreszelék
Elkészítés:

1. Először a szokásos módon elkészítjük a piskótát és ha teljesen kihűlt ketté vágjuk.
2. Mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tejszín felét-125 ml, és robotgéppel jól kikeverjük-kb. egy percig. 
3. 10 Raffaello golyót késes robotgépben ledaráljuk. Ha nincs robotgépünk megteszi egy műanyag zacskó és egy nyújtófa is. A felaprított Raffaellot hozzákeverjük a mascarponéhoz. 
4. A megmaradt tejszínt -125 ml, felverjük keményre és óvatosan hozzákeverjük a mascarponé-Raffaello krémhez.
5. A piskóta egyik felét egy szép tálcára, tortatartóra helyezzük, vékonyan megkenjük eper vagy málnaízzel. A torta köré teszünk egy tortakarikát és rásimítjuk a krémet, majd befedjük a felső lappal és a kezünkkel kissé megnyomogatjuk. Ezután tegyük hűtőszekrénybe.
6. Ez idő alatt serpenyőben egy fél maroknyi mandulaszeletet szárazon kissé megpirítunk és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vaníliás cukorral verjük keményre. Mossunk meg néhány szem friss (esetleg fagyasztott) epret vagy málnát, majd töröljük szárazra. 
7. Vegyük le a tortáról a karikát és vonjuk be az egész tortát tejszínhabbal -kevés habot tegyünk félre. A oldalát szórjuk meg kókuszreszelékkel. A maradék tejszínhabot tegyük habzsákba és a torta tetejére nyomjunk rózsákat, majd a rózsákra tegyünk egy Raffaello golyót, illetve epret vagy málnát. A közepét szórjuk meg pörkölt mandula szeletekkel. A tortát hagyjuk hűtőszekrénybe 3-5 órán át, hogy jól átjárják egymást az ízek. 
                                                              Jó étvágyat!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen