Sastojci za biskvit prečnika 22-24 cm:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kafena kašika praška za pecivo
Fil:
- 500 g mascarpone
- 250 ml kravlje slatke pavlake za šlag
- 80 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1pakovanje Rafaelo kuglica
- džem od jagoda ili malina u zavisnosti koje voće želite
Dekoracija:
- 200 ml kravlje slatke pavlake za šlag
- 1 kesica vanilin šećera
- badem u listićima
- kokosovo brašno
- 4-5 Rafaelo kuglica
- 3-4 komada sveže jagode ili maline
Priprema:
1. Na uobičajeni način napravimo biskvit za tortu i kada se sasvim ohladi presečemo ga na dva jednaka dela.
2. Mascarpone stavimo u jednu posudu, dodamo šećer u prahu, vanilin šećer i polovinu slatke pavlake-125 ml, sve dobro umutimo mikserom (najveća brzina oko 1 min.).
3. 10 komada Rafaelo kuglica sameljemo u secku ili blenderu i dobijenu smesu dodamo u mascarpone fil i pomešamo.
4. Ostatak slatke pavlake-125 ml, ulupamo i šlag dodamo u mascarpone fil. Veoma oprezno pomešamo.
5. Donju koru stavimo na tacnu i premažemo je tanko sa džemom od jagode ili maline. Stavimo obruč od kalupa oko kore i poredjamo fil i poklopimo sa drugom korom. Gornju koru malo ritiskamo sa rukom. Ostavimo u frižideru.
6. U medjuvremenu ispržimo listiće badema bez masnoće, tako da dobiju zlatnožutu boju i ostavimo da se ohlade. Ulupamo slatku pavlaku i vanilin šećer. Operemo zatim osušimo nekoliko svežih jagoda ili svežih malina.
7. Skinemo obruč sa torte i premažemo je okolo i gore sa šlagom od slatke pavlake. Malo šlaga ostavimo za dekoraciju. Okolo posipamo sa kokosom. Šlag stavimo u špric za tortu i gore ukrasimo tortu. Dalje dekorišemo sa jagodama/malinama i sa Rafaelo kuglicama. U sredinu stavimo pržene listiće badema. Tortu stavimo u frižider 3-5 sati.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen