Translate

Donnerstag, 23. August 2018

Rafaelo torta sa jagodama ili malinama magičnog ukusa (leckere Raffaello Torte ohne Gelatine)

Za sve one koji bi hteli napraviti izuzetno ukusnu i elegantnu poslasticu bez veštačkih aroma i praškova, sa minimalnom količinom šećera, preporučujem ovu divnu tortu. Veoma lako i brzo se može napraviti ova lagana, sočna i osvežavajuća torta. Jednako je ukusna sa jagodama , kao i sa malinama.
Sastojci za biskvit prečnika 22-24 cm:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  •  1 kafena kašika praška za pecivo
Fil:
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml kravlje slatke pavlake za šlag
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1pakovanje Rafaelo kuglica
  • džem od jagoda ili malina u zavisnosti koje voće želite
Dekoracija:
  • 200 ml kravlje slatke pavlake za šlag
  • 1 kesica vanilin šećera
  • badem u listićima
  • kokosovo brašno
  • 4-5 Rafaelo kuglica
  • 3-4 komada sveže jagode ili maline
Priprema:

1. Na uobičajeni način napravimo biskvit za tortu i kada se sasvim ohladi presečemo ga na dva jednaka dela.
2. Mascarpone stavimo u jednu posudu, dodamo šećer u prahu, vanilin šećer i polovinu slatke pavlake-125 ml, sve dobro umutimo mikserom (najveća brzina oko 1 min.).
3. 10 komada Rafaelo kuglica sameljemo u secku ili blenderu i dobijenu smesu dodamo u mascarpone fil i pomešamo. 
4. Ostatak slatke pavlake-125 ml, ulupamo i šlag dodamo u mascarpone fil. Veoma oprezno pomešamo. 
5. Donju koru stavimo na tacnu i premažemo je tanko sa džemom od jagode ili maline. Stavimo obruč od kalupa oko kore i poredjamo fil i poklopimo sa drugom korom. Gornju koru malo ritiskamo sa rukom. Ostavimo u frižideru. 
6. U medjuvremenu ispržimo listiće badema bez masnoće, tako da dobiju zlatnožutu boju i ostavimo da se ohlade. Ulupamo slatku pavlaku i vanilin šećer. Operemo zatim osušimo nekoliko svežih jagoda ili svežih malina. 
7. Skinemo obruč sa torte i premažemo je okolo i gore sa šlagom od slatke pavlake. Malo šlaga ostavimo za dekoraciju. Okolo posipamo sa kokosom. Šlag stavimo u špric za tortu i gore ukrasimo tortu. Dalje dekorišemo sa jagodama/malinama i sa Rafaelo kuglicama. U sredinu stavimo pržene listiće badema. Tortu stavimo u frižider 3-5 sati.
                                                           Prijatno!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen