Ebből a mennyiségből egy rúd lesz, érdemes mindjárt dupla adaggal kezdeni.
Hozzávalók:
- 1 db ostyalap (nagyobb)
- 3 tojás
- 9 kanál cukor
- 10 dkg vagdalt dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg füge ( darabolva)
- 10 dkg tördelt háztartási keksz (pl. Petit Beurre)
- 2 rúd étcsokoládé ( 6-7 dkg)
- 15 dkg vaj ( vagy margarin )
Elkészítése:
1. Diót, fügét durvára vágjuk, tördeljük össze a kekszet és keverjük össze a mazsolával is, melyet előzőleg langyos vízben áztattunk és papírtörlőn lecsepegtettük a vizet.
2. Egy nagyobb konyharuhát vízbe mártunk és jól kicsavarjuk, tegyük rá az ostyát és hajtsuk rá a konyharuha szélét is. Az ostya sima oldala legyen alul.
3. A tojásokat kikavarjuk a cukorral és közepes hőfokon besűrítjük, állandóan kavargatjuk. Mikor sűrűsödni kezd, adjuk hozzá a csokoládét. Ha szükséges csökkentsük a hőt és tovább főzzük. Amikor a főzőkanál nyomán már látszik az edény alja, vegyük le a tűzhelyről. Hozzáadjuk a vajat és keverjük, míg elolvad. Adjuk hozzá a száraz anyagok keverékét.
4. A tölteléket rögtön, még forrón az ostyalapra kenjük kanálal, majd óvatosan,szorosan föltekerjük a konyharuha segítségével. Kezünkkel szép rúd alakúra formáljuk.
A szalámit tegyük egy sütőpapírra (vagy háztartási fóliába), csomagoljuk be és egy napra tegyük hideg helyre / hűtőbe, hogy jól kihűljön.
Felszolgálás előtt szeleteljük fel.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen