Hozzávalók 4 személyre:
- 4-5 közepes burgonya
- 1 közepes vöröshagyma (nem túl nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál vaj (vagy 2 kanál napraforgó olaj)
- 1 liter zöldségalap (vagy: 1liter víz és 1 leveskocka)
- 1 babérlevél
- 1 teáskanálnyi friss majoránna
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 pohár tejföl (crème fraiche)
- késhegynyi szerecsendió frissen őrölve
- só, bors
Elkészítés:
1. A vajon kissé (világosra) megpirítjuk a burgonya- és hagymakockákat, hozzáadjuk az apró kockákra szelt fokhagymát is. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk, rádobjuk a babérlevelet és a friss majoránnát és olyan 15 percig lassan forraljuk. Mikor megfőtt a krumpli, kiszedjük a babérlevet és hozzáöntjük a tejszínt. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejfölt is, majd egy botmixerrel összeturmixoljuk. A végén ha szükséges sózzuk és keverjük hozzá a frissen őrölt szerecsendiót.
2. Tálalhatjuk pl. sült szalonnával. A serpenyőben csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük és tálaláskor a leves tetejére halmozzuk. De bacon helyett ropogósra pirított toast kockával is finom.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen