Translate

Dienstag, 28. Januar 2020

Burgonyakrémleves

Percek alatt elkészül ez a finom burgonyakrémleves és tálalhatjuk sült kolbásszal vagy virslivel, de akár sült baconnel is. Fenséges lehet azonban csak simán, mint a képen, akár előételként is. Ettől a levestől nem marad senki sem éhesen!

Hozzávalók 4 személyre:
  • 4-5 közepes burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma (nem túl nagy)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál vaj (vagy 2 kanál napraforgó olaj)
  • 1 liter zöldségalap (vagy: 1liter víz és 1 leveskocka)
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanálnyi friss majoránna 
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 pohár tejföl (crème fraiche)
  • késhegynyi szerecsendió frissen őrölve
  • só, bors 
Elkészítés:

1. A vajon kissé (világosra) megpirítjuk a burgonya- és hagymakockákat, hozzáadjuk az apró kockákra szelt fokhagymát is. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk, rádobjuk a babérlevelet és a friss majoránnát és olyan 15 percig lassan forraljuk. Mikor megfőtt a krumpli, kiszedjük a babérlevet és hozzáöntjük a tejszínt. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejfölt is, majd egy botmixerrel összeturmixoljuk. A végén ha szükséges sózzuk és keverjük hozzá a frissen őrölt szerecsendiót.
2. Tálalhatjuk pl. sült szalonnával. A serpenyőben csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük és tálaláskor a leves tetejére halmozzuk. De bacon helyett ropogósra pirított toast kockával is finom. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen